majstergrzech Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Napisano 12 Sierpień 2006 Wczoraj odwiedziłem po raz drugi po 15 latach Westerplatte i wiedziony ludzką potrzebą udałem się w krzaki w rejonie posterunku SG. Na skarpie znalazłem takie cuś jak na zdjęciu. Może ktoś wie kiedy powstała ta bateria i gdzie stosowano wieże od T-34 w obronie wybrzeża lub własnie jako nieruchome punkty ogniowe. Pozdrawiam
KRUSZYNA Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 http://www.westerplatte.org/glowna/index.php?kod=30W dolnej części tej strony znajdziesz wyjaśnienie skąd na Westerplatte kawałki pancerzy czołgów.pozdrawiamkruszyna
majstergrzech Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Napisano 12 Sierpień 2006 Oto przykład jak przez artystyczną wizję jakiegoś buraka można po latach ostro namieszać. Widać, że te resztki wieży nadgryzł nie tylko czas, ale i złomiarze i chyba bardzo dobrze, że tak się stało. Skubana naprawde wyglądała jak resztki jakiegoś stanowiska.Dzięki Kruszyna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.