morus Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 witam, ciekawe co sadzicie o poszukiwaniach fantów w opuszczonych chatach i ruinach ( pozostałości budynków - po wizji lokalnej na 10000 % opuszczone i niczyje ).wczoraj na mapie wojsk. z 1935 roku znalazłem ciekawa chatę. miałem przeczucie i rzeczywiście pod zawalonymi belkami ukazały sie 4 pary butów saperek/ oficerek, w tym odmiana z filcem zimowa, chyba WH. poza tym polskie guziki z .37r i mundurWP ?podzielcie sie doświadczeniami, gdzie szukać?oczywiscie mowa o ruinach nie należących do nikogo, wielokrotne potwierdzenie stanu przez sasiadów.!
morus Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 czesto kierujac sie mapą odnajduje sie w lasach zarośniete podmurówki, piwnice, studnie. Nęci szczypta grozy i niewiadomej. w studniach podobno czesto trafiaja się partyzanckie wynalazki - tak opowiadał znajomy, który znalazł tam MP 38 i sprzedał za 600 zł.
admin Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Sposób znany i lubiany. Przejrzyj dział nasze odkrycia, skorzystaj z wyszukiwarki...
morus Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 jestem tu od niedawna, dzięki za wskazówki .
pik78 Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 ta ,przestrzegam przed takimi opuszczonymi ,resztkami zabudowan ,wchlonietych przez las ,sa tam tez zwykle studnie ...Omal do takiej jednej nie wpadlem ,glebokiej na 10-12 kregow w dol ,bo jakis tubylec ukradl gorny krag :\\ Bylem na tej wyprawie sam ,byloby po mnie ,jakbym tam wpadl.
morus Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Napisano 11 Sierpień 2006 dzieki za ostrzezenie, ale jak mówi przysłowie : złego diabli nie biorą ,,, hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.