Skocz do zawartości

opuszczone chaty - ratujmy exponaty !

morus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam, ciekawe co sadzicie o poszukiwaniach fantów w opuszczonych chatach i ruinach ( pozostałości budynków - po wizji lokalnej na 10000 % opuszczone i niczyje ).

wczoraj na mapie wojsk. z 1935 roku znalazłem ciekawa chatę. miałem przeczucie i rzeczywiście pod zawalonymi belkami ukazały sie 4 pary butów saperek/ oficerek, w tym odmiana z filcem zimowa, chyba WH. poza tym polskie guziki z .37r i mundurWP ?

podzielcie sie doświadczeniami, gdzie szukać?

oczywiscie mowa o ruinach nie należących do nikogo, wielokrotne potwierdzenie stanu przez sasiadów.!
Napisano
czesto kierujac sie mapą odnajduje sie w lasach zarośniete podmurówki, piwnice, studnie. Nęci szczypta grozy i niewiadomej. w studniach podobno czesto trafiaja się partyzanckie wynalazki - tak opowiadał znajomy, który znalazł tam MP 38 i sprzedał za 600 zł.
Napisano
ta ,przestrzegam przed takimi opuszczonymi ,resztkami zabudowan ,wchlonietych przez las ,sa tam tez zwykle studnie ...Omal do takiej jednej nie wpadlem ,glebokiej na 10-12 kregow w dol ,bo jakis tubylec ukradl gorny krag :\\
Bylem na tej wyprawie sam ,byloby po mnie ,jakbym tam wpadl.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie