Skocz do zawartości

III PIKNIK MILITARNY CIESZYN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
To tyle z fotek.
Uprzedzając uwagi osób „zainteresowanych” treścią zamieszczonych fotek, informuję, że nie są formą
auto-promocji czy faworyzowania konkretnych osób czy grup.
Mam nadzieje, że pojawią się również inne.

Nie mam np.: zdjęć zaprzyjaźnionych Niemców (piszę to bez ironii, naprawdę są zaprzyjaźnieni), czy tego wszystkiego,
co towarzyszyło imprezie.

Pozdrav.

Czołem

Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować organizatorom za wspaniałą imprezę. Tradycyjnie już Piknik Militarny w Cieszynie okazał się bardzo klimatyczny. Atmosferę drugowojenną czuło się na każdym kroku: muzyka lat międzywojennych, pokazy filmów archiwalnych ( m.in kroniki Powstania Warszawskiego, Hubal" czy szlak bojowy II Korpusu Polskiego). Nie zapomnę gromkich braw po każdym filmie. Szczególnie na Hubalu i Powstaniu Warszawskim. Chwała Powstańcom !!!

Inscenizacja pt. Incydent Jabłonkowski" pomimo skromnych środków wypadła bardzo dobrze. No i już tradycyjny przejazd ulicami Cieszyna z postojem na rynku. Nie obyło się także bez granicznych incydentów. Nasi ułani znowu zasiali trochę niepokoju na czeskich posterunkach granicznych :DDD

GRH PSZ Karpacka" w roli spadochroniarzy z 1 SBS - perfekcyjni :)

To były 3 dni wspaniałej zabawy wsród przyjaciół.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich uczestników III Pikniku Militarnego w Cieszynie, a szczególnie Głównego Komendanta Pikniku Krzysztofa Neściora z GRH 4 PSP i dziękuję za gościnę !!!

Tomasz d007" Jałowy
Pro Fortalicium

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie