Skocz do zawartości

Jaka Farba pomalowac

schutze_brydor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam pytanko wpadl mi w rece ruski helm mial pare dziurek nie za duzych wiec podszpachlowalem a teraz bym go chetnie pomalowal. jakiej farby uzyc chodzi mi o kolor jego nazwe.

Z gory dzieki
Napisano
Witam, mam podobny problem. Było parę wątków na ten temat - poszukaj na forum. Z tego co pamiętam konkluzja tychże wątków była następujaca - odcieni zieleni na ruskich hełmach było od groma i trochę, oczywiście pewna przedwojenna partia hełmów miała swój typowy kolor, jednakże potem malowano tym co wpadło w ręce a było zbliżone do zieleni :-) ( nie to co u niemców).

Pozdrawiam
MILBAS
Napisano
Ja nie jestem zwolennikiem malowania,szpachlowania hełmów. Moim zdaniem po takich zabiegach wyglądają dosyc sztucznie. O wiele ładniej wyglądają takie hełmy,skrzynki na amo itp po wstępnym oczyszczeniu i zakonserwowaniu. Mają wtedy ten ,,klimat wojenny'' A po takim odpucowaniu to wygląda to jak plastikowe. Przynajmniej ja tak sądzę. Jeśli jednak uparleś się juz na te zabiegi to ta farba którą zaprezentował sch. będzie dobra

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie