Gość Napisano 11 Maj 2002 Share Napisano 11 Maj 2002 WitamMam problem.Zbieram monety , mam ładny zbiór i chciałbym sie dowiedzieć czy jest jakaś strona która traktuje o wycenie monet?Nie chodzi mi o to po ile kto sprzedaje bo to zawsze zawyżaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 Jedyne pewne źródło wg mnie to allegro. Są tam rzeczywiste transakcje - jeśli moneta jest warta swoich pieniędzy, to ktoś po prostu ją kupuje. Do tego są tam zdjęcia, co pozwala ocenić stan monety (jeden z głównych czynników wpływających na wartość monety). Polecam też stronę Jerzego Chałupskiego http://strony.wp.pl/wp/monety.polskie/. Jako takiej strony z dokładnymi cenami wszystkich monet nie ma - to za szeroki temat. Jeśli chodzi o monety XX-wieczne, to można znaleźć takie cenniki, ale są one również łatwo dostępne w katalogach, czy też w Przeglądzie Numizmatycznym.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maj 2002 Share Napisano 12 Maj 2002 A np. jezeli mam monete którą widziałem tylko u siebie?czy są ludzie którzy wyceniaja monety tak jak znaczki??Stachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 przejrzałm strone http://strony.wp.pl/wp/monety.polskie/ i nie znalazłem tam monet których szukałem , jednocześnie nie widziałem nic o tym że autor strony pomaga w identyfikacjiSkorzystamStachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Spoko. Na podstronie \Co to za monety?\" autor oferuje pomoc. Jak pisałem, raczej nie ma strony, na której byłyby skany wszystkich monet - zbyt szeroki to temat. Tym bardziej, że na terenach Polski znaleźć można monety z całej Europy, a także z Azji.Poza tym zawsze można by skany niektórych monet umieścić w miejscu publicznym z prośbą o pomoc w identyfikacji. Informację taką umieścić np. na tym forum, czy na newsach (pl.rec.zbieractwo). Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie Ci pomóc.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Podeślij skany na mój email to spróbuję coś o nich powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 a może żeś Stachu za mało szukał ?....przejrzyj sobie katalogi aukcyjne z poszczególnych lat to na pewno znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2002 Share Napisano 13 Maj 2002 Jednak nie zajrzałeś na stronę, której adres podałem. Chodzi mi o stronę Jerzego Chałupskiego. Autor tej strony chętnie pomaga w wycenie i zidentyfikowaniu nieznanej monety (co zaznacza na swojej stronie). Sam korzystałem z jego pomocy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.