Skocz do zawartości

Drewno do Długiego" Mauzera

perun84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć.Mam ucięte drewno do Mauzera i chcem je zrekonstruować, jakiś idiota uciął go za magazynkiem przed uchwytem, Poszukuje dobrych fotek śruby dopasowyjącej kolbe do lufy,i montazu innych części metalowych(gdyz posiadam tylko gołe drewno), a także porady czym uzupełnić ubytki w drewnie i zaszpachlować ślady po pile(szpachla akrylowa, klej, wikol rozmieszany z trocinami, szpachlówka epoksydowa z siatką z włókna ). Jak zrobie fotki to podrzuce. Dzięki z góry za wszelkie Porady.Pozdrawiam. Darek.
Napisano
Jak kolba jest przecięta na dwie części to najlepiej kleić ją a" metalu. To jest z założoną lufą. Inaczej trudno będzie ustawić tak aby potem pasowało do żelaza. Skombinuj lufe i dopiero klej. Może brakować dość sporo po cięciu. Można wstawić metalowe sztyfty łączące obie części i dopiero kleić żywicą z trotami.
Wojtek
Napisano
Cześć. Tak też zrobiłem, efekt może nie piorunujący ale zawsze to coś, jednak ta szpachla strasznie się odznacza na tle drewna, co prawda w miejscu przecięcia drewno było niespójne(napewno popękało podczas cięcia), próbowałem miejsca szpachlowane delikatnie przykryć emalią brązową, ale jak wiadomo szpachla a uzyłem( co jest wielkim błędem i nikomu nie polecam szpachli białej akrylowej do drewna), a potem to zakonserwować impregnatem do drewna z pigmentem ciemnobrązowym(z tego co pamiętam domalux- a potem wodnym papierkiem zebrałem połysk). Lepiej napewno było by uzyć żywicy do drewna, ale nie miałem pod ręką.
Jeszcze jedno ma ktos może wymiary nakładki do kolby, bo chcem se takie cudo wytoczyć oraz fotki części metalowych kolby(śróby zkręcającej kolbę z metalem").
Pozdrawiam.Darek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie