next3 Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Napisano 7 Sierpień 2006 Witam,Jako poczatkujący poszukiwacz mam problem z ustawieniem dyskryminaci w Garrett ACE 250. Ustawiając tryb Coins na kapslach od butelek mam identyczny sygnał jak na monetach AL. Czy można w jakiś sposób wyeliminowac wskazania kapslinie tracąc wskazań monet? Może na innym trybie? Prosze o wskazówki. Nie chcę być mistrzem świata w poszukiwaniu kapsli....a niewiele mi już brakuje:-) jakie jest optymalne ustawienie dla poszukiwania monet? Będę wdzięczny za każdą uwagę.
tr Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Tez mam taki problem.poprostu unikaj takich miejsc to chyba jedyna rada.pozdro
hefren Napisano 15 Sierpień 2006 Napisano 15 Sierpień 2006 Z tego co wiem wiele wykrywaczy ma ten problem.Wychodzę z założenia, że lepiej wykopać 20 razy kapsle a za dwudzietym pierwszym fajną monetkę niż później zastanawiać się w domu co mogłem zostawić w ziemi.Ale typowe współczesne śmietniska zostawiam sobie na gorsze czasy (może będę miał lepszy wykrywacz?) :)Ja chodzę na trybie Jewellery" - wyczytałem na forum, że tryb Coins" kalibrowany jest na amerykańskie monety, co u nas nie zawsze się sprawdza (można dużo rzeczy zostawić)Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.