Skocz do zawartości

h3, jaka sonda

Pawson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich,

przymierzam sie do kupna smetka h3 z sonda 30 cm. Wiem ze ten wykrywacz nadaje sie głownie do poszukiwan militraki. Czy mniejsza sonda np 25 cm ułatiwa poszukiwania monet?

Pozdrawiam,
Napisano
tak, czym mniejsza sąda tym leprze osiągi na drobnicy w hs:) ja mam hs-3 z sądom 30cm i jak narazie nie nazekam, fakt faktem ze monety jeszcze nie znalazlem ale moze to przez to ze nie szukam narazie za duzo, ale za to guzik wyskoczyl:)Proponuje Ci sade 30cm, na forum takze inni mi ja polecili i za to jestem im bardzo wdzieczny:)
pzdr.
Dawid
Napisano
Smętek to typowy militarnik, ale...
Osobiście również kupiłem smętka z 30 cm. Jednego roku zabrałem go na plażę i dawał radę na monetki, jednak to jeszcze nie było to czego oczekiwałem.
Na następny rok pojechałem zaopatrzony dodatkowo w cewkę 20 cm i efekty były o niebo lepsze.
Dzisiaj gdybym kupował smętka, to zdecydowanie wziąłbym 2 cewki: 20 cm na drobnicę i 37 cm na militarkę. Koszt trochę większy, ale to chyba najlepsze wyjście dla osoby, której nie stać na dwie wykrywki o różnym przeznaczeniu.

Pozdrawiam
Foster73
Napisano
Witam!
Jestem z Pomorza smętka miałem kilka letek wtecz używałem go na plaży i w terenie.Osiągi na palaży były naprawde super,chodziłem z 25 i była optymalna ale miałem też 20 i 37.Dla mnie 20 była za mała ,obszukanie terenu 25 jest łatwiejsze i zabiera mniej czasu a dokladność namierzania jest podobna.Co do 37 to musze powiedzieć że na głębsze poszukiwania jest super, dobrze ciagnie duże rzeczy.Trafiłem kilka beczek,śmietniki itp.
Osobiście wybrał bym opcie 25 i 37,ale musze zaznaczyć że 37 jest dość cieżka i gumki na łączeniu cewki czesto się wyrabiały i cewka opadała co mnie strasznie wkur....:)

Pozdr.P
Napisano
Witam!
Jestem z Pomorza smętka miałem kilka letek wtecz używałem go na plaży i w terenie.Osiągi na palaży były naprawde super,chodziłem z 25 i była optymalna ale miałem też 20 i 37.Dla mnie 20 była za mała ,obszukanie terenu 25 jest łatwiejsze i zabiera mniej czasu a dokladność namierzania jest podobna.Co do 37 to musze powiedzieć że na głębsze poszukiwania jest super, dobrze ciagnie duże rzeczy.Trafiłem kilka beczek,śmietniki itp.
Osobiście wybrał bym opcie 25 i 37,ale musze zaznaczyć że 37 jest dość cieżka i gumki na łączeniu cewki czesto się wyrabiały i cewka opadała co mnie strasznie wkur....:)

Pozdr.P
Napisano
cewka 37 - ciężko się z nią chodzi po lesie , a jeśli ktoś się uprze na tą wielkość to musi coś wykombinować aby wzmocnić konstrukcję , bo cewka jest za ciężka .
cewka 30 - według mnie jest najlepsza , ładny zasięg i jak się wolno zamiata to i monetki wychodzą, ostatnio 1 grosz z 1840 roku. Myślę że jak ktoś decyduje się na HS-a to wie że on jest na militarkę , a monetki to przypadek .
cewka 25- typowa na drobnicę ale fanty militarne też wyciąga

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie