Pawson Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Witam wszystkich, przymierzam sie do kupna smetka h3 z sonda 30 cm. Wiem ze ten wykrywacz nadaje sie głownie do poszukiwan militraki. Czy mniejsza sonda np 25 cm ułatiwa poszukiwania monet? Pozdrawiam,
Pawson Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 byc moze niektorych rozsmieszy to pytanie ale jestem laikiem, planuje kupic wykrywacz po raz pierwszy
suchy ss Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 tak, czym mniejsza sąda tym leprze osiągi na drobnicy w hs:) ja mam hs-3 z sądom 30cm i jak narazie nie nazekam, fakt faktem ze monety jeszcze nie znalazlem ale moze to przez to ze nie szukam narazie za duzo, ale za to guzik wyskoczyl:)Proponuje Ci sade 30cm, na forum takze inni mi ja polecili i za to jestem im bardzo wdzieczny:)pzdr.Dawid
Foster73 Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Smętek to typowy militarnik, ale...Osobiście również kupiłem smętka z 30 cm. Jednego roku zabrałem go na plażę i dawał radę na monetki, jednak to jeszcze nie było to czego oczekiwałem.Na następny rok pojechałem zaopatrzony dodatkowo w cewkę 20 cm i efekty były o niebo lepsze.Dzisiaj gdybym kupował smętka, to zdecydowanie wziąłbym 2 cewki: 20 cm na drobnicę i 37 cm na militarkę. Koszt trochę większy, ale to chyba najlepsze wyjście dla osoby, której nie stać na dwie wykrywki o różnym przeznaczeniu.PozdrawiamFoster73
paddy Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Witam!Jestem z Pomorza smętka miałem kilka letek wtecz używałem go na plaży i w terenie.Osiągi na palaży były naprawde super,chodziłem z 25 i była optymalna ale miałem też 20 i 37.Dla mnie 20 była za mała ,obszukanie terenu 25 jest łatwiejsze i zabiera mniej czasu a dokladność namierzania jest podobna.Co do 37 to musze powiedzieć że na głębsze poszukiwania jest super, dobrze ciagnie duże rzeczy.Trafiłem kilka beczek,śmietniki itp.Osobiście wybrał bym opcie 25 i 37,ale musze zaznaczyć że 37 jest dość cieżka i gumki na łączeniu cewki czesto się wyrabiały i cewka opadała co mnie strasznie wkur....:)Pozdr.P
paddy Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 Witam!Jestem z Pomorza smętka miałem kilka letek wtecz używałem go na plaży i w terenie.Osiągi na palaży były naprawde super,chodziłem z 25 i była optymalna ale miałem też 20 i 37.Dla mnie 20 była za mała ,obszukanie terenu 25 jest łatwiejsze i zabiera mniej czasu a dokladność namierzania jest podobna.Co do 37 to musze powiedzieć że na głębsze poszukiwania jest super, dobrze ciagnie duże rzeczy.Trafiłem kilka beczek,śmietniki itp.Osobiście wybrał bym opcie 25 i 37,ale musze zaznaczyć że 37 jest dość cieżka i gumki na łączeniu cewki czesto się wyrabiały i cewka opadała co mnie strasznie wkur....:)Pozdr.P
sebulaa Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 cewka 37 - ciężko się z nią chodzi po lesie , a jeśli ktoś się uprze na tą wielkość to musi coś wykombinować aby wzmocnić konstrukcję , bo cewka jest za ciężka . cewka 30 - według mnie jest najlepsza , ładny zasięg i jak się wolno zamiata to i monetki wychodzą, ostatnio 1 grosz z 1840 roku. Myślę że jak ktoś decyduje się na HS-a to wie że on jest na militarkę , a monetki to przypadek . cewka 25- typowa na drobnicę ale fanty militarne też wyciąga
sebulaa Napisano 7 Sierpień 2006 Napisano 7 Sierpień 2006 a tak wogóle to poszukaj sobie na tym forum o HS-ie było to już wałkowane tyle razy
Pawson Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Napisano 7 Sierpień 2006 dzieki wielkie za cenne informacjepozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.