banan20 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Napisano 5 Sierpień 2006 Witam wszystkich, mam prośbe o pomoc w identyfikacji wykopanych 2 groszy z 1937 z dwiema dziurkami, widać ze są one wybite fachowo" a nie robione ręcznie, a co jest jeszcze ciekawsze, że po umyciu ma srebrny połysk a w katalogu jest napisane ze była bita z brązu. Czy ktoś może znalazł podobne 2 grosze ?? Prosze o info na temat tej monety.
ponury Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Witam w ten sposób hitlerowskie władze okupacyjne kasowały monety polskie po 1939 r.Pozdrawiam
DarekD Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 ? w jaki sposób kasowały? 2 otwory? 2-groszówkę?Jak możesz to daj proszę zdjęcia.PozdrawiamDarek
banan20 Napisano 6 Sierpień 2006 Autor Napisano 6 Sierpień 2006 Dam zdjęcie po kompieli w oliwce, za pare dni.
ponury Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 Witam w rzeczy samej najmniejszy nominał jaki widziałem tak potraktowany był pięciogroszówką i z jednym otworem mniej.Może w tym przypadku mamy więc doczynienia z jakimś radośnie niepochamowanym rękodziełem.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.