BUNNY Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Witam!Tak jak w temacie. Ostanio byłem na poszukiwaniach w Strzegomiu dokladniej tu.. http://img191.imageshack.us/my.php?image=striegau111kd6.jpgi nie znalazłem nic totalnie nic! tylko jakiś złom nawet nie mial blizej okreslonych ksztaltow mialem kilka podejrzen ale nastepniego dnia okazalo sie ze to częsc od brony i jakas rura :| tragedia czy ktos z was prowadzi tam poszukiwania ?? wie gdzie cos jescze zostalo chociaz luski cokolwiek... mieszkam w Świebodzicach moze ktos wie czy w okolicy byla jakies inne dzialania wojenne niz te w strzegomiu i wałbrzychu>??? Pozdrawiam! BUNNY
rauszdelikt Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 skontaktuj się ze mną: gg 2254196 lub mail szymonku@gmail.com
Parowóz Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 proponuje zagłębic się w literaturę historyczną -a nie od razu zabierać sie za szukanie w miejscach w ktorych nigdy nie bylo żadnych walk
past Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 bunny , bliżej drogi Wrocław Strzegom , albo w laskach po drógiej stronie drogi, łusek na pewno nakipiesz na kilogramy.poza tym najpierw literatura , potem wykopki , Parowóz ma racje
rauszdelikt Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 Past, mógłbyś polecić jakąś literaturę dot. tematu - najlepiej w języku polskim. Pozdrawiam
BUNNY Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 Witamtylko jedno pytanko ten las jest po drugiej stronie torów tylko że w samym jego srodku jest kamienilom obawiam sie ze tego lasu tam juz duzo nie zostalo...Druga sprawa to Graniczna podobno w jej okolicy są bunkry maly kompleks czy ktos cos o tym wie?? I teraz ta która mnie najbardziej nurtuje słuszałem na 90% od Pasta ze kolo torów były okopy i mozna jescze dzis znalezc troche lusek ale nie pamietam dokladnie na jakim to odcinku to chyba byl ok 1km za rozgalezieniem w kierunku Jaroszowa...moze ktos bedzie cos wiedzial na te tematy z góry dziekuje i pozdrawiam
past Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 po polsku , cięzko coś znaleśc , chyba tylko pojedyńcze wzmianki o walkach. Na kilku forach militarnych było. po niemiecku- napisz na priva
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.