Gość Napisano 10 Maj 2002 Share Napisano 10 Maj 2002 Poszukuje informacji na temat walk w okolicach Ślęży w czasie odwrotu Niemców w 1945. Czy toczyły się tam jakieś walki, czy rejon ten został oddany bez oporu? Wiem, że długo utrzymywało się tam silne zgrupowanie niemieckie, próbujące nawiązać kontakt z oblężonym Wrocławiem. Znalazłem w tamtych okolicach troche okopów(rejon przełęczy Tąpadła i wsi Sulistrowiczki) i jestem ciekaw czy jest wogóle sens coś kopać(czy były walki) ? Dziękuje za rady i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maj 2002 Share Napisano 11 Maj 2002 też zabieram się za poszukiwania w tej okolicy - stacjonowały tam oddziały które miały iść na pomoc twierdzy Wrocław . Na szczycie była w czasie wojny baza Luftwaffe , no i skarby. Mam niemicekie mapy tego rejonu - może połączymy siły??? kontaktuj sie na mail. MOŻE KTOŚ JESZCZE??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.