Skocz do zawartości

Jutro bedzie latał LABRADOR nad Warszawą

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro bedzie latal oryginalny Labrador (jeden z dwoch ktore jeszcze lataja) nad Warszawa. Tuz przd godzina w" bedzie zrzucal ulotki nad Warszawa, ktore beda jednoczesnie darmowymi wejsciowkami do Muzeum Powstania Warszawskiego.
Zastanawiam sie tylko, z jakiej wysokosci beda zrzuty i nad jakim rejonem Warszawy ... jak by ktos znal szczegoly - prosze o info.
Pzdr, Rybciak

Oldman ale Ty jesteś niedoinformowany. No przecież przylatuje do Polski Boeing CH-113 Labrador. Oryginalny, taki sam jaki latał ze zrzutami dla powstania. I nawet wykona lądowanie na Placu Krasińskich dokładnie tak samo jak w sierpniu 44 po czym odleci na Powiśle i wyląduje przy Topiel też tak samo jak podczas powstania.

Naprawdę nie słyszałeś o tym?

Sam juz nie wiem, w jednym opracowaniu mam nazwe Labrador, w innym Liberator.... ale wiadomo, ze chodzi o Latajaca Fortece B-17.
Mam nadzieje ze uda mi sie go zobaczyc z bliska, a moze nawet bardzo bliska :-)

Boeing Vertol CH 113 to smiglowiec, a one na pewno nie lataly nad Warszawa, przynajmniej w czasie Powstania.
Boeing B-24 Liberator owszem latal. Podobnie jak Latajaca Fortece B-17, ktora jest zupelnie innym samolotem.
To tyle gwoli scislosci.

Wiedzą, jak czytają dział Główny - to B-17 Sally B latająca na codzień w Anglii. Gral Memphis Belle w filmie o tym samym tytule

(Może nie kazdy zna samoloty 2wśw, ale na forum Odkrywcy powinni być przynajmniej ludzie potrafiący Googlować... Mamo... Labrador... )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie