Winchester Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Napisano 18 Lipiec 2006 Mam pytanko do posiadaczy tego sprzętu. Byłem ostatnio w lesie i natknąłem sie na bardzo mocny sygnał na powierzchni około 1,5 na 1,5 m namierzyłem i pokazało 14 cm głębokości. Zacząłem kopac, wykopałem dołek około 40 cm, przedmiotu brak no to jeszcze raz namierzyłem ale już w dołku i pokazało znowu 14 cm . I tu pytanie czy bardzo duży przedmiot może zakłamac aż do tego stopnia pomiar ? I drugie pytanie czy ktoś namierzył w miare dokładnie przedmiot położony powiedzmy 40 cm pod powierzchnią czy pinpoint w Solarisie ma jakis ograniczony zasięg ? Co mam zrobic aby namierzyc głębiej położony przedmiot moze jakieś ustawienie jest by to zrobic ?Pozdrawiam
pulkownikt Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Witam,Namierzanie w trybie dynamicznym jest ustawione dla średniej wielkości monety więc z większymi przedmiotami róznie to bywa. W miare praktyki sam zobaczysz co i jak. Mogły to być jakieś drobne druty itp. Namierzając fanty, rób to na krzyż. Prowadz cewke znajdując najsilniejszy sygnał, i potem drugi raz tak samo po lini prostopadłej do pierwszej.Pinpoint ma chyba taki sam zasięg jak tryb statyczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.