Skocz do zawartości

srebro jak czyścić

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Totalne głupstwo popełnisz jeśli to bardzo stara moneta zielony nalot zwany : burszpinem jest bescenny i światczy o autentyczności monety a nieraz i cenniejsza w czasie sprzedaży
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam serdecznie,jezeli monetka nie jest jakims unikatem a nalot jest juz czesciowo starty ,idz do sklepu,kup sobie mala cytrynke,wycisnij na jakis talerzyk,zamocz monetke,co 20min przemyj woda z mydelkiem,mozesz delikatnie czyscic szczoteczka,za godzinke moze dwie twoja monetka bedzie piekna!!!! ja tak robie zawsze i jeszcze zadnej nie zniszczylem,jak by co to mam fotki!!!pozdrawiam
Napisano
zgadza się co do cytrynki, znalazłem 20kopiejek 1914 rok i moczyłem ją w soku z cytryny jednocześnie czyszcząc delikatnie szczoteczką dozębów. Efekt ? jak by mi ktoś ją dopiero w kiosku wydał :)
Napisano
zeby wyczyscic jedna monetke wystarczy spokojnie polowa cytrynki!reszte mozna sobie wcisnac do cherbatki z rumem,czy te srodki do czyszczenia tez maja tyle zastosowan?czy one sa naprawde takie tanie? pozdrawiam,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie