jasradocha7 Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Napisano 15 Lipiec 2006 Witam.Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat tej monetki?Czy to popularne trafionko czy jest tego dużo i co to jest dokładnie?Monetka jest nieczyszczona zupełnie.Taką ją wyjąłem z ziemi.Napisy głoszą,że to 3 talary pruskie ale może ktoś coś jeszcze dopowie.Dzięki i pozdro.
jasradocha7 Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Napisano 15 Lipiec 2006 Dodam jeszcze,że monetka wyszła na polu 100km od Warszawy.
Anarchista Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 jako, ze lepszej odpowiedzi tu jeszcze nie widze... :)nie trzy talary lecz jedna trzecia talaraliterka E chyba oznacza mennicę w Królewcu, ale mogę sie mylić
jasradocha7 Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Napisano 19 Lipiec 2006 A czy ktoś mi może jeszcze powiedzieć czy to jest rzadkość czy raczej częste trafienie?
kraf Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 Witam. Ładne trafienie, jest to 1\\3 talara Fryderyka Wilhelma II-go, czy jest to częste znalezisko - tego nie wiem, ale jeśli Cię interesuje przybliżona wartość tej monety to na aukcji nr. 24 GGN były 3 sztuki wystawione po 200 PLN, stany od +III do II, a poszły za...??Pozdrawiam, kraf
jasradocha7 Napisano 25 Lipiec 2006 Autor Napisano 25 Lipiec 2006 Dzięki wielkie kraf.Nie było mnie trochę i dlatego teraz dopiero odpisuję.Nie chcę jej chandlować ale miło wiedzieć,że parę złotych z ziemi wylazło.Jeszcze gdybyś mógł mi powiedzieć czy jest jakiś link do tej giełdy numizmatycznej to bym sobie z ciekawości popatrzył.Pozdrawiam
pretorian(L) Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 Witam.stonki www.e-hobby.com.pl www.m4n.pl www.wcn.pl
kraf Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 Niestety, te informacje mam z katalogu aukcyjnego, ale możesz spróbować tutaj: http://www.wcn.pl/old/search/search.html
jasradocha7 Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Napisano 26 Lipiec 2006 Dzięki.Sam znalazłem coś takiego.Może się komuś przyda.Pozdrawiamhttp://www.ggn.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.