karolinabogusz1 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 interesują mnie w szczególności butelki z herbem Potockiego, oraz inne dokumenty związane z przedwojennym Łańcutem
admin Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Witam na forum.Jeśli chodzi Ci o fotki to ok ale jeśli chodzi o zakup to do tego służy dział ogłoszenia. Pozdrawiam.
wojna1939 Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Chwała,swego czasu byłem na wykopaliskach koło Łańcuta. Zakwaterowani byliśmy w PTTKu w Łańcuchu. W wolnych chwilach poznawaliśmy Łańcut (pozdrawiam strażnika pałacowego, który nas ganiał hi hi). Kiedyś natknęliśmy się na willę drewnianą przeznaczoną do rozbiórki...na strychu, obok barłogu troli znaleźliśmy, poza innymi drobiazgami - ręcznie pisany list do hr.Potockiego z prośba o ochronę przed napaścią na jakąś kasę, oraz prenumeratę pisemka łowieckiego (format A5, czarno-białe) z adnotacją, że odbiorcą jest hr. Potocki...nie pomnę roku wydania. Niestety przedmioty te nie są już w moim posiadaniu od dłuższego czasu, a dziewczyna u której je zostawiłem zawieruszyła się gdzieś w Polsce. Dodam, że byłem w Łańcucie w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku (hi hi).Tymczasem - Mariusz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.