Skocz do zawartości

Sie służyło sie należy

jaca2003

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na rampie to on słuzył.Podawał napoje chłodzące, pomagał starszym i niedołęznym wsiąsc do Taxi",czasami robił za bagazowego.
Pozdrawiam
Napisano
A własnie ze nie był dobry bo dobry faszysta to martwy faszysta.To był ochotnik którego na siłę wcielili do SS i na siłę wysłali do Auschwitz.
pozdrawiam
Napisano
No to w naszej ziemi leży b.dużo dobrych faszystów :-)
A dziadkiem" sie nie przejmujmy. Moze go coś potrąci na pasach...

Vaderian (Łódź)
Napisano
czego sie czepiacie! nie z naszej kasy idzie te ojro. służył to dostaje a czy zasłużył to inna bajka. boli mnie bardziej to że w niemczech byle jaki bandzior od elektryków" ma opiekę rzadu, a pamiętacie co nasz rząd uczynił dla św.pamięci gen. Skalskiego?
pzdr
BarNaba
Napisano
Pamiętamy co uczynił - a raczej czego nie... Ale proszę zasłonę milczenia na to haniebne zachowanie bo Jemu już ziemia lekką jest...
Napisano
może jeszcze szkodliwe mu zapłacic (wiecie jak na takiej wieżyczce dmucha).
Chciałbym się pośmiać ,ale tu nie ma z czego.
Pamiętacie te ochy, achy i całą tą egzaltację ,że to w sumie też żołnierze byli,iże rodziny powiadomić ,pojednać się .No oczywiście oni tylko rozkazy...itp.
To może teraz ci obrońcy elektryków coś napiszą...
Napisano
Panowie to idzie w złym kierunku kiedyś ktoś powiedział obawiajcie się dnia kiedy niemcy będą uważały sie za ofiary czy jakoś tam nie pamiętam.Poza tym to facet ma tupet ja bym nikomu nie wspominał gdzie służyłem w czasie wojny. pozdrawiam Tomek
Napisano
Koledzy
Nalezy jeszcze dodać że to najgorszy rodzaj hieny. To przecież volksdeutsch i chorwacki ochotnik (do SS nie powoływano chorwatów, sami się zgłaszali)
Gdyby był Polakiem to miałby konspiracyjny wyrok i byc może nie trzeba by było roztrząsać sprawy jego renty. Zamiast przekazu z ZUS miałby swoją porcje ołowiu.

psdrwm
bombel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie