suchy ss Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 Witam. Chcialbym sie dowiedziec czy w czasie WW2 dzialo sie cos w tych okolicach?zamierzam sie tam wybrac na wakacje i chcialbym tam pochodzic chociaz jeden dzien, tylko nie wiem gdzie dokladnie. Bardzo bym prosil o wszelkie info na ten temat i z gory dziekuje.pzdr.Dawid
suchy ss Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Napisano 8 Lipiec 2006 co nie ma nikogo z Malborka albo z Kwidzyna???
Walwuch Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Ja jestem z Grudziądza. W 1939 w Kwidzyniu był niemiecki sztab, ale gdzie to Ci nie powiem, bo sam nie wiem. Wokół mojego miasta było sporo walk i w 39 i w 45. Dzisiaj jednak 3/4 tych terenów zostało zmienione w różne pola, działki itp. Są jednak miejsca, które warto odwiedzić z wykrywaczem.Pozdrawiam
Walwuch Napisano 9 Lipiec 2006 Napisano 9 Lipiec 2006 Właśnie z tego sztabu wychodziły rozkazy dla wojsk niemieckich oblegających Grudziądz
suchy ss Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Napisano 9 Lipiec 2006 do Grudziadza to troszke mi daleko bedzie:/ bo w srode jade ale do Sztumu pociagiem, a moze ktos z tamtych okolic chcialby pokopac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.