Skocz do zawartości

Czyszczarka ultradźwiękowa

Rybciak

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Niestety nie mam co opisywać. Sam nie kopię i wyczyściłem tylko parę sztuk które miałem przypadkowo. Nie jest to wystarczająca próba. Prosiłem na forum o łuski do eksperymentów ale bez odzewu. Maszynke stosuje z powodzeniem do czyszczenia współczesnych łusek przed elaboracją amunicji. Maszyna" to prymityw, kawałek rury kanalizacyjnej 160mm z zaślepką zamocowanej do osi silnika wycieraczek z samochodu. Całość pracuje pod kątem aby ładnie się przesypywało. Wsad to łupy orzecha włoskiego i kukurydza.
Wojtek

oddal bym Ci luseczki ale ... mam ich zecydowanie za malo i wiekszosc jest juz oczyszczona ... a moze zamiesc jakies zdjecie ... chcialbym cos takiego wybudowac ... tak mysle o miniaturce Twojego urzadzenia ... jak dlugo to sie tak miele ??

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
niestety maszyna jest spora konstrukcja metalowa pojemność około 25-30 l zwykle jest używana do czyszczenia elementów stalowych na np 10 kg dodajemy objętościowo tyle samo skóry (nie wagowo! tylko objętościowo) obroty ? nie mam pojęcia coś jak betoniarka :) bęben jest zamykany i kręci się pod skosem w środku madwie płozy - stałe mieszadła-przyspawane do obudowy bębna do czyszczenia łusek jest ok ale i tak na koniec bez pasty polerskiej się nie obejdzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie