as_shark Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Czesc,Na wstepie dodam ze jestem zupelnym nowicjuszem w temacie wiec prosze o wyrozumialosc i jak najmniej zlosliwych uwag. Otoz bardzo fascynuje mnie tematyka zwiazana z poszukiwaniami. Do tego stopnia ze zainwestowalem i kupilem wykrywacz oraz GPS'a. Wykrywacz nie jest jakims szczytem techniki ale cos znajduje. Mam pytanie. Gdzie i w jaki sposob mozna zdobyc jakies mapy na GPS'a wskazujace miejsca wydarzen historycznych (bitwy,walki itp)? Mieszkam w poludniowo-wschodniej Polsce (Rzeszow) bylem z samym wykrywaczem pare razy w Bieszczadach i nic nie znalazlem wiec takie mapy na pewno by mi pomogly (brak mi doswiadczenia i wsparcia jakiejs doswiadczonej osoby). Drugie pytanie, w jaki sposob zminimalizowac ryzykow wykopania czegos co np. urwie nam raczke? (czy w ogole mozna zminimalizowac cos takiego?)Dzieki za wszelkie wskazowki.Shark
ZUBIKED Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Podaję ci wątek zapoczątkowany przeze mnie ale radzę także przeglądać archiwum : http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=319219Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.