Gość Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 CZY KTOS ODKOPAL OSTATNIO GOSCIA Z Fallschirmjäger LUB FANTY PO NIM
bibul Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 no przy mnie koles wykopał nieśmiertelnik dywizja H.G. Ale mówimy tylko o dywizjach spadochronowych a nie pancerno-spadochronowych??????? ;-)
Gość Napisano 26 Sierpień 2003 Napisano 26 Sierpień 2003 Kumpel również trafił w Grudziądzu blaszkę H.G ale bez właściciela. We wrześniu ruszany na konkretną penetrację więc może trafię FG 42? :)
Frozzer Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 kolega tez znalazlwiecej o tym jest tutajhttp://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=17357&id_forum=0&&sq=grudziądz&wi=18267#18267
Gość Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 H.G. nie tylko siedział w twierdzy Grudziądz bo ta blaszka o której wcześniej napisałem została znaleziona na WARMII w okolicach granicy z Obwodem Kaliningradzkim. Pozdrowionka dla wszystkich eksploratorów !!!!!!!!
Frozzer Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 bibul1 nonono widze ze w moje rejony sie zapuszczasz :) a cos jeszcze znalezliscie tam, mozesz konkretniej zlokalizowac okolice? ja jestem z olsztyna i w rejony gorowa ilaweckiego badz swietej siekierki czesto sie zapuszczam. napisz na priv i czy czesto tam jezdzisz?
Gość Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 Witam! Podobno jakis kolo przyniosl do handlarzy na Gdanski targ Dominikanski helm spadochron. w zimowym kamuflazu wykopany kolo grudziadza, podobno lezal zakopany wraz z zimowa parka i gaciami spadochroniarskimi tego kolesia. Wszystko bylo zawiniete w jakis brezent i zakopane. Podobno tamdedy uciekala dyw.H.G ze wschodniego frontu i wielu spad. porzucalo ciuszki bedac w okrazeniu i zamienialo je na cywilne szmaty. Koles wygral szostke w totka jak wykopal taki fant ale nie wiedzial co to i opchnol go pierwszemu z brzega handlarzowi militariow za 1500 zl gacie i parke tez sprzedal drugiego dnia za 1500 zl. Niezly pacjent co?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.