Skocz do zawartości

Bory Tucholskie

andrzej 1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć!
Jestem z okolic Borów Tucholskich i chciałbym się dowiedzieć o miejscach bitew w tym regionie w czasie II WŚ będę wdzięczny za każdą pomoc.
Napisano
A okolica tzn gdzie 300-500 km od?a jak bliżej tym bardziej wstyd jak nic nie wiesz sa biblioteki jest net są starzy ludzie........
Pozdrawiam
Napisano
co się tak nasadziłeś od razu. po prostu zadałeś pytanie jak gówniarz któremu tzreba wszystkon podać na tacy(a najlepiej napisać tu i tu jest zakopany mauser i idź wykop) a jeszcze masz wielką pretensję!!
  • 3 weeks later...
Napisano

Bez większego wysiłku za całe 5 PLN można nabyć w Tucholi taką oto książeczkę i tylko czytać trzeba umieć:) Opisane są w niej zarówno miejsca wrześniowych walk jak i tych z ofensywy zimowej. Sprawdziłem kilka miejscówek" i mimo, że są ślady po poszukiwaczach to ciągle można coś trafić. Jedno miejsce trafiłem nieruszane zbytnio ale może dlatego, że daleko od asfaltu i trzeba na nogach dojść:)
Teraz jednak odradzam bo obowiązuje zakaz wstępu do lasu a straż leśną sam widzialem choć z krzaków:)
Pozdrawiam L.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie