andrzej 1 Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 Cześć!Jestem z okolic Borów Tucholskich i chciałbym się dowiedzieć o miejscach bitew w tym regionie w czasie II WŚ będę wdzięczny za każdą pomoc.
jaca2003 Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 A okolica tzn gdzie 300-500 km od?a jak bliżej tym bardziej wstyd jak nic nie wiesz sa biblioteki jest net są starzy ludzie........Pozdrawiam
andrzej 1 Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 Czy ty myślisz że ja taki tempak jestemszykam cały czas i znajduje!!!!!!!
andrzej 1 Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 TAKIM TEMPAKIEM NIE JESTEM(TĘPAK)POZDRO
mauser29 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 co się tak nasadziłeś od razu. po prostu zadałeś pytanie jak gówniarz któremu tzreba wszystkon podać na tacy(a najlepiej napisać tu i tu jest zakopany mauser i idź wykop) a jeszcze masz wielką pretensję!!
jaca2003 Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Dzieki Mauser.Chyba kolegę wyprostowałeś.pozdrawiam.P.S.A gdzie chopaki zakopali TKS-a to nie powiem.
luger Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 Bez większego wysiłku za całe 5 PLN można nabyć w Tucholi taką oto książeczkę i tylko czytać trzeba umieć:) Opisane są w niej zarówno miejsca wrześniowych walk jak i tych z ofensywy zimowej. Sprawdziłem kilka miejscówek" i mimo, że są ślady po poszukiwaczach to ciągle można coś trafić. Jedno miejsce trafiłem nieruszane zbytnio ale może dlatego, że daleko od asfaltu i trzeba na nogach dojść:)Teraz jednak odradzam bo obowiązuje zakaz wstępu do lasu a straż leśną sam widzialem choć z krzaków:)Pozdrawiam L.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.