Skocz do zawartości

oporzadzenie Flaczka"

lurgal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Od razu przechodzę do rzeczy, flak" kaliber 20mm, Czy szanowni forumowicze mają info na temat sposobów dyslokacji stanowisk tych działek.
W oparciu o jakie zasady prowadzono tworzenie osłony ogniowej lotnisk polowych. Trafiłem ostatnio na takie gdzie ślady bytności tej broni są, aż nadto widoczne ( łuski, pociski, transzeje). Niemniej chciałbym mieć pewność czy rozpoznawany obiekt to rzeczywiście stanowisko flaczka", a nie latryna :wink:. Pytanie nr. 2 chodzi o oporządzenie dodatkowe flaczków" tzn. czy były dodawane jakieś do zestawu szpile , może szyny montażowe, liny stalowe, narzędzia i takie tam interesuje mnie każda nawet najmniejsza śrubka. Może ktoś zna stronę opisującą to zagadnienie. Trafiłem ostatnio szpilę. Niestety zdjęcia nie zamieszczę bo została w lesie, ale była naprawdę duża ( tak na oko 45 do 50 cm). Łatwo znaleźć informację dotyczące samego działka, trudniej całej otoczki narzędziowo- szpilkowej" :cry: . Dlatego proszę o pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie