lurgal Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 Witam!Od razu przechodzę do rzeczy, flak" kaliber 20mm, Czy szanowni forumowicze mają info na temat sposobów dyslokacji stanowisk tych działek.W oparciu o jakie zasady prowadzono tworzenie osłony ogniowej lotnisk polowych. Trafiłem ostatnio na takie gdzie ślady bytności tej broni są, aż nadto widoczne ( łuski, pociski, transzeje). Niemniej chciałbym mieć pewność czy rozpoznawany obiekt to rzeczywiście stanowisko flaczka", a nie latryna :wink:. Pytanie nr. 2 chodzi o oporządzenie dodatkowe flaczków" tzn. czy były dodawane jakieś do zestawu szpile , może szyny montażowe, liny stalowe, narzędzia i takie tam interesuje mnie każda nawet najmniejsza śrubka. Może ktoś zna stronę opisującą to zagadnienie. Trafiłem ostatnio szpilę. Niestety zdjęcia nie zamieszczę bo została w lesie, ale była naprawdę duża ( tak na oko 45 do 50 cm). Łatwo znaleźć informację dotyczące samego działka, trudniej całej otoczki narzędziowo- szpilkowej" :cry: . Dlatego proszę o pomoc.
Domino(*) Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 http://www.missing-lynx.com/library/german/flak_dmourtizsen.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.