arsaces Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam i tradycyjnie proszę o poradę. Zmontowałem Jabela, ustawiłem zgodnie z instrukcją 0V potencjometrem montażowym, około 7" uzyskałem stukania przed sygnałem ciągłym - i okazało się, że zbliżając cewkę do przedmiotu metalowego stuki zamiast zwiększać swoją częstotliwość i przechodzić w sygnał ciągły - zanikają. Zjawisko się powtarza. Cewka prawdopodobnie nie jest za dobra, ma 20 zwojów linki 0,75mm, śr ok. 29cm, ale mimo to, powinna jakoś działać. Przewód doprowadzający nie jest ekranowany ale podobno nie musi. Proszę o poradę. (miejsca lutowania obejrzałem pod lupą, wszystko wygląda OK. Dioda miga, krótkimi błyskami. Pozdrawiam Michał
arsaces Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 Witam! Może ktos spotkał się z jakims błędem w schemacie (np, że coś powinno być wlutowane odwrotnie)??????????
Niftos Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Witam czy do kita byla dostarczona errata ??
arsaces Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 witam i przepraszam za opóźnienie! Tak, do kita była dołączona errata na temat zmiany połączeń jednego z układów scalonych - tylko taka, co oczywiście zrobiłem. Pozdr. Michał
Niftos Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 bardzo dziwne ... pisz do producenta napewno pomoga i zaproponuja aprawe" wykrywki i to chyba nawet za darmo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.