Skocz do zawartości

Jak ulepszyć wykrywacz-pytanie?

leszek69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zmęczył mnie mój Huzar(GEOscan)kupe kasy a wredny na kamienie że ręce opadaja,do producenta daleko i gwarancja wyszła,moż ktoś robił taki przeszczep elektroniki z zachowaniem sądy,akumulatora i reszty ,gdyby dyskryminował te pi....e kamienie to nawet niezły jest(mam poruwnanie)pozdrawiam LP.
Napisano
To nie jaja,na początku jak dzwoniłem do prod. to powiedział że meteoryt znalazłem a ja nato że cały rój,potem że dyskryminacja płynna a ja wiem że to nic nie da,oczywiście nie wszystkie kamienie,ale tak 50%populacji.pozdrawiam LP.
Napisano
Niestety wszystkie wykrywacze polskiej produkcji wykrywaja kamienie (tzw. kamienie magnetyczne). Chcesz miec problem z glowy ? musisz sobie sprawic pozadny zachodni sprzet
Napisano
Krecix jak ktoś nie umie obsługiwać się Gruntem" a do tego nie potrafi właściwie interpretować sygnałów to już jest tylko i wyłącznie jego problem. :). Co do polskich produkcji: to chociażby Rutus przy właściwym ustawieniu gruntu , żadnych kamieni nie łapie , tak samo jak chociażby HS-3 , bo to wykrywacz typowo statyczny :)

Do poczytania:

http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=18132&highlight=magnetyczne

pzdr.
Napisano
Miałem nadzieję że nie wyjdę na ignoranta który nie potrafi dostroić sprzętu,ale to moje nieszczęście ma też zalety zwłaszcza w pracy statycznej.poz.PL.
Napisano
Leszek 69 , ja Cię za ignoranta nie uważam :). Mój post jest jedynie odpowiedzią na wypowiedż Krecixa , który za wszelka cenę i uparcie stara się coś udowodnić pisząc przy tym rzeczy nie dokońca prawdziwe.

pzdr.
Napisano
Martin najlatwiej niedociagniecia w ukladzie elektronicznym tlumaczyc glupota obslugujacego wykrywacz...
Jezeli wszystko zalezy od odpowiedniego" dostrojenia do gruntu to leszek69 nie powinien sie niczym przejmowac, wystarczy przeciez ylko" dostroic do gruntu... LOL Wszystko pięknie gdyby grunt do ktorego się dostrajasz mial wszedzie takie same parametry - a tak nie jest.
Napisano
Miałem inne sprzęty i nie było tego problemu,Geo na drobiazgi dobry ,zaśęg nie najgorszy zasilanie nigdy mnie nie zawiodło,może przesadziłem z tymi kamieniami że 50% .Producent zapewniał mnie że to wada indywidualna sprzętu dotycząca dyskryminacji.poz PL.
Napisano
kamienie polskim sprzetem się wykrywa, ale daja one charakterystyczny dźwiek wiec nie ma problmu z identyfikacją i nie trzeba ich kopać , można tez je wyciąć" gruntem ale co do sprzęu Geo sie nie wypowiem bo nawt go na oczy nie widziałem.pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Problem rozwiązany!!!moja głupota znowu mnie zadziwiła.Odnosi się to do tego postu---Zmęczył mnie mój Huzar(GEOscan)kupe kasy a wredny na kamienie że ręce opadaja,do producenta daleko i gwarancja wyszła,moż ktoś robił taki przeszczep elektroniki z zachowaniem sądy,akumulatora i reszty ,gdyby dyskryminował te pi....e kamienie to nawet niezły jest(mam poruwnanie)pozdrawiam LP.--------------------------------------Dawno temu kiedy naświecie nie było jeszcze internetu,kupiłem sobie wykrywacz j.w.cały był czarny tylko cewka biała,kupiłem więc spreja czarnego i pomalowałem ją,kiedy zawitała pod moją strzeche cywilizacja pilnie czytałem co mądrzy ludzie piszą i wtedy mnie oświeciło że cewka jak biała to dobrze jest,więc kupiłem zmywacz do farby i znowu jest bielutka.Myślę że nie tylko kolor ale i sama farba mieszała w ustawieniach sprzętu,wszak działo się to także w chłodne dni.Przepraszam !!!.PL.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie