leszek69 Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Napisano 21 Czerwiec 2006 Zmęczył mnie mój Huzar(GEOscan)kupe kasy a wredny na kamienie że ręce opadaja,do producenta daleko i gwarancja wyszła,moż ktoś robił taki przeszczep elektroniki z zachowaniem sądy,akumulatora i reszty ,gdyby dyskryminował te pi....e kamienie to nawet niezły jest(mam poruwnanie)pozdrawiam LP.
leszek69 Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Napisano 21 Czerwiec 2006 A może ktoś jeszcze ma to badziewie i pogada o tym?Pozdrawiam LP.
hangedman Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 To jak to wykrywacz kamienie wykrywa??? zartujesz chyba. serio? czy sobie jaja robisz. Pozdro
leszek69 Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 To nie jaja,na początku jak dzwoniłem do prod. to powiedział że meteoryt znalazłem a ja nato że cały rój,potem że dyskryminacja płynna a ja wiem że to nic nie da,oczywiście nie wszystkie kamienie,ale tak 50%populacji.pozdrawiam LP.
krecix Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Niestety wszystkie wykrywacze polskiej produkcji wykrywaja kamienie (tzw. kamienie magnetyczne). Chcesz miec problem z glowy ? musisz sobie sprawic pozadny zachodni sprzet
Martin Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Krecix jak ktoś nie umie obsługiwać się Gruntem" a do tego nie potrafi właściwie interpretować sygnałów to już jest tylko i wyłącznie jego problem. :). Co do polskich produkcji: to chociażby Rutus przy właściwym ustawieniu gruntu , żadnych kamieni nie łapie , tak samo jak chociażby HS-3 , bo to wykrywacz typowo statyczny :)Do poczytania: http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=18132&highlight=magnetycznepzdr.
leszek69 Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Napisano 22 Czerwiec 2006 Miałem nadzieję że nie wyjdę na ignoranta który nie potrafi dostroić sprzętu,ale to moje nieszczęście ma też zalety zwłaszcza w pracy statycznej.poz.PL.
Martin Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Leszek 69 , ja Cię za ignoranta nie uważam :). Mój post jest jedynie odpowiedzią na wypowiedż Krecixa , który za wszelka cenę i uparcie stara się coś udowodnić pisząc przy tym rzeczy nie dokońca prawdziwe.pzdr.
krecix Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Martin najlatwiej niedociagniecia w ukladzie elektronicznym tlumaczyc glupota obslugujacego wykrywacz...Jezeli wszystko zalezy od odpowiedniego" dostrojenia do gruntu to leszek69 nie powinien sie niczym przejmowac, wystarczy przeciez ylko" dostroic do gruntu... LOL Wszystko pięknie gdyby grunt do ktorego się dostrajasz mial wszedzie takie same parametry - a tak nie jest.
krzycho Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 jakos swoim POLSKIM wykrywaczem nigdy kamienia nie znalazłem. Krecix moze moj wykrywacz jest zepsuty ?
andrus4 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Hmm. Ja również mam polski wykrywacz i jakoś kamieni nie czeszę, ale rzeczywiście używam pokrętła grunt. Pozdrawiam.
leszek69 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 Miałem inne sprzęty i nie było tego problemu,Geo na drobiazgi dobry ,zaśęg nie najgorszy zasilanie nigdy mnie nie zawiodło,może przesadziłem z tymi kamieniami że 50% .Producent zapewniał mnie że to wada indywidualna sprzętu dotycząca dyskryminacji.poz PL.
sopel69 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 kamienie polskim sprzetem się wykrywa, ale daja one charakterystyczny dźwiek wiec nie ma problmu z identyfikacją i nie trzeba ich kopać , można tez je wyciąć" gruntem ale co do sprzęu Geo sie nie wypowiem bo nawt go na oczy nie widziałem.pozdrawiam
leszek69 Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 Problem rozwiązany!!!moja głupota znowu mnie zadziwiła.Odnosi się to do tego postu---Zmęczył mnie mój Huzar(GEOscan)kupe kasy a wredny na kamienie że ręce opadaja,do producenta daleko i gwarancja wyszła,moż ktoś robił taki przeszczep elektroniki z zachowaniem sądy,akumulatora i reszty ,gdyby dyskryminował te pi....e kamienie to nawet niezły jest(mam poruwnanie)pozdrawiam LP.--------------------------------------Dawno temu kiedy naświecie nie było jeszcze internetu,kupiłem sobie wykrywacz j.w.cały był czarny tylko cewka biała,kupiłem więc spreja czarnego i pomalowałem ją,kiedy zawitała pod moją strzeche cywilizacja pilnie czytałem co mądrzy ludzie piszą i wtedy mnie oświeciło że cewka jak biała to dobrze jest,więc kupiłem zmywacz do farby i znowu jest bielutka.Myślę że nie tylko kolor ale i sama farba mieszała w ustawieniach sprzętu,wszak działo się to także w chłodne dni.Przepraszam !!!.PL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.