Skocz do zawartości

drobiazgi

gibki9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam
moze ktoś mi powie czy ta kula to z jakiegos muszkietu? ma lekkie prążki na powierzchni, średnica okolo 1,2cm,a moze ktos wie co to za dziwny gwózdek?? jak by zawijany z blachy miedzianej dlugosc okolo 2,5 cm z nieregularnym łebkiem,no i guzik kto mogl taki nosić??

Napisano
Cześć Gibki. Ja Ci odpiszę choć skromnie, bo na takie drobne drobiazgi" raczej rzadko ktoś odpowiada (sam wystawiłem kilka i nic). Kolega wykopał kilka takich kuleczek (okolice Wa-wy), nie wiem z jakiej, ale to moim zdaniem na pewno z broni- takie jest przeznaczenie ołowianych kuleczek (cięzka, stara to białawy nalot, miękka). Mogła być od każdej-jedynie kaliber może tu coś sugerować, ale to niech powiedzą znawcy. Czym szukałeś, masterkiem czy tesoro? Pewnie z tesoro chodzisz. Ja przeszukuje okolice nieistniejącej już karczmy, jak chcesz wyślę Ci pare fotek na maila (podaj). 3m sie.
Napisano
czesc
nie mam juz masteraka,chodze z tessoro ,pare boratynek wczoraj wyskoczylo i garsc wspolczesnych, ogolnie ma super dyskryminacje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie