Skocz do zawartości

CZY WARTO JECHAĆ NA DAWNE ZRZUTOWISKO BRONI NA,BAGNACH...?

Maniek7_2006

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no ale czy można coś tam fajnego znaleźć, nie wiem może jakiś sten? (Bo samoloty nad to zrzutowisko nadlatywały z Anglii) chociaż taśma z nabojami, czy oni kiedy zbierali tą broń to wszystko zbierali, czy w pośpiechu zostawało coś bardziej wartościowego od łudki z nabojami?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam Serdecznie
Napisano
Ale,to nie leciało z nieba luzem,tylko zapakowane w kontenery i raczej wszystko zabierali,o niczym nie zapomnieli.pozdro

p.s. Luzem w workach to tylko rzucali rosjanie.
Napisano
Teraz doczytałem,że zrzutowisko to nie jest miejsce gdzie samoloty zrzucają sprzęt,tylko miejsce gdzie pozbywano się broni n.p okrążenie,kapitulacja itp.pozdro.
Napisano
To jest rozbrojeniówka czy teren zrzutu z samolotu . Czytając to co pisze Maniek7_2006 to chyba nie warto kopać .
Napisano
to nic tam nie ma. A zrzutowisko na tym forum oznacza miejsce gdzie pozbywano się broni.
DArek419 ci to opisał. Czy to w workach czy kontenerach- partyzanci wszystko by wyzbierali.
Napisano
Nawet na bagnach? przecież jakaś skrzynka musiała się wbić w to błoto, bo leśniczy którego zapytałem o to zrzutowisko (oczywiście nie mówiąc o tym że chce szukać) powiedział że w czasie wojny to były tam takie bagna, że sam się dziwi że było tam zrzutowisko. Dzięki za odpowiedzi i Pozdrawiam Serdecznie!
Napisano
Mimo to jednak chyba warto iść, w końcu zawsze w jakiejś skrzynce mógł pójść zatrzask i się towar rozsypał, co do zbierania zależy, jeżeli ich szkopy nie zaskoczyli to i wyzbierali a tak to pewnie musieli wiać.

A co do samego bagna, weźcie na wszelki wypadek linke, u mnie na bagnach zdarza sie że mimo suszy noga jednak wpada nagle ze 20 -30cm w błocko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie