yupiter Napisano 18 Sierpień 2003 Autor Napisano 18 Sierpień 2003 Mam wprawdzie cały stos literatury, ale w większości bez żadnych mapek (a te, co są są bardzo niedokładne).Efektem są wycieczki w teren z piszczałką i powroty z paroma drobiazgami w kieszeni.Wczoraj byłem właśnie pod Pszczyną, gdzie 2 września była niezła bitwa, okopy były częściowo zachowane (tylko nie wiem, czy to były te właściwe....). Na złożć wszyscy starsi okoliczni mieszkańcy siedzieli chynba w domu (albo w kościele) i nie było kogo pociągnąć za język.Co znalazłem:-- pełny nabój do Mausera;-- łuska takoważ;-- rozłupany pocisk z naboju (uderzył chyba o stal);-- 1 grosz 1 1931 roku....... i to wszystkoOKROPNA BIDAChyba przerzucę się na I WŚ albo na wcześniej, bo na Górnym Śląsku niestety nie ma tylu miejsc z II WŚ co gdzie indziej.PozdrowieniaYupiter
Gość Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Witaj! Jestem z okolic Bielska i często jeżdżę z kumplami kopać ale w okolicach Ochab Bąkoaw Pruchnej natomiast interesują mnie okolice Pszczyny Tychów Kobióra może połączymy siły w kopaniu? Pozdrawiam Mariusz S.
Szczur Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 el0Jestem z Pogórze k. Skoczowa, niedaleko są bunkry ruiny, znalazłem przy jednym łuskę Mauser 1936 rok.pzdrw
yupiter Napisano 21 Sierpień 2003 Autor Napisano 21 Sierpień 2003 Witam Staho1 i Szczur'a.Wczoraj byliśmy całą ekipą na wykopkach w Gostyni. Szkoda, że tak późno napisaliście. Przygotowania do akcji i jej zakończenie możecie prześledzić na formu pod hasłami Wyry 2003" oraz Lekkie schron - Śląsk". Było super!Możemy w przyszłości jakiś cel zaplanować wspólnie. Jaki macie sprzęt? Pozdrowienia.Yupiter
Szczur Napisano 21 Sierpień 2003 Napisano 21 Sierpień 2003 el0!Ja mam Rutus first plus" (Cyklop II) zmienona nazwa.Dzisiaj może sie wybiore na ruiny bunkrów w Pogórzu, mam blisko ok 1km 2km do każdego ;)PZDRW
Gość Napisano 27 Sierpień 2003 Napisano 27 Sierpień 2003 Strzałka dla wszystkich. Ja mieszkam w Jasienicy więc niedaleko was ale o bunkrach koło Pogórza nie słyszałem. Jestem szczęśliwym posiadaczem smętka. Ostatnio byliśmy sprawdzić namiar w Węgierskiej Górce, pewien starszy pan podobno z AK wyrzucił do bajora kilka sztuk broni, pech chciał że przez owe bajoro kilka krotnie przepływała Soła a ludzie zrobili tam sobie wysypisko śmieci. Więc wróciliśmy z niczym. około 15 września wybieramy się trochę poryć na mierzeje wiślaną.Pewnie w tą niedzielę rano znowu się gdzieś wybierzemy, może wyskoczymy gdzieś razem? Pozdawiam...Staho1
Szczur Napisano 28 Sierpień 2003 Napisano 28 Sierpień 2003 el0Przy bunkrach (ruinach w Pogórzu) jest teraz trawa wysoka ;), przy jednym krótka, ale szukałem tam, jedna łuska mauser 1936, i dużo gwoździ ;(, bunkry są takie same w Bielsku, Cieszynie, Pszczyna, Czechowice-Dziedzice,
ElMatys Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 Witam Panów.Chodzę z wykrywka 3 rok jezeli byli byscie zainteresowani wspólnym wypadem na czechy lub w jakies inne ciekawe miejsce to dajcie cynk ja jestem ze Skoczowa,w grupie zawsze razniej.Pozdrawiam.
emek87 Napisano 11 Wrzesień 2011 Napisano 11 Wrzesień 2011 Witam Panów jestem samotnym poszukiwaczem ze Śląska 24l., jeżeli jest ktoś zainteresowany wspólnym wypadem Polska lub Czechy zapraszam gg 619957 tel. podaje pw. Pozdrawiam
dorsz Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 ktos organizuje jakis wypad? jestem z zor pisze sie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.