Gość Napisano 12 Sierpień 2003 Napisano 12 Sierpień 2003 Wczorajszego dnia dopadłem wakacyjnego ODKRYWCE i zainteresowała mnie oferta handlowa wykrywacza Saper. Przyznaję, że zainteresowałem się ze względu na atrakcyjną cenę sprzętu. W związku tym chciałbym zapytać o przydatność tego modelu do poszukiwań militariów jak i do poszukiwań monet i innych drobiazków. Za udzieloną poradę z góry serdecznie dziękuję i śle pozdrowienia dla pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
Piotr_r Napisano 13 Sierpień 2003 Napisano 13 Sierpień 2003 Mnie także zainteresowała ta oferta, jeżeli ktoś mógłby dodatkowo napisać coś o różnicach pomiędzy wykrywaczem PI a innymi ( wady, zalety )to bardzo prosze.
Netcom Napisano 14 Sierpień 2003 Napisano 14 Sierpień 2003 Nie czytałem tego numeru Odkrywcy, ale jeżeli chodzi o Saper Color 2 firmy Nowak Myszków, to ja taki mam.Bez wnikania w szczegóły:Dobry zasięgProsta obsługaDyskryminacja do kitu (w większości PI w ogóle nie ma dyskryminacji, tak że lepiej nie będzie)Konstrukcyjnie w porządku, ręka się nie męczy, ale niektóre elementy musiałem wymienić:-rurka wewnątrz uchwytu była z aluminium i pękła przy śrubce, wsadziłem miedzianą (za 2 zł) i jest super- potencjometry wymieniłem na wieloobrotowe, dokładniej i łatwiej się stroi- mocowanie rury sondy na metalowe bo plastik się wyrobił(to są rury od odkurzacza, można kupić za grosze)Tak na marginesie to już pisałem na ten temat, przeszukajcie forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.