Gość Napisano 3 Maj 2002 Share Napisano 3 Maj 2002 Proszę o pomoc. Znalazłem dwie łuski karabinowe (chyba Mauser lub ewentualnie Mosin) i nie wiem co oznaczają numery na nich:P28 IV L7 13 i jeszcze jakiś zatarty symbol. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maj 2002 Share Napisano 4 Maj 2002 Napewno jest to mauser. Produkcji niemieckiej. Więcej informacji nie jestem w stanie ci podać. Podaje ci adres do takiego gościa który moze ci to wszystko wytłumaczyć: gregory_bo@yahoo.comPozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Maj 2002 Share Napisano 7 Maj 2002 P28 to kod producenta, następny oznacza symbolikę związaną z produkcją stali platerowanej mosiądzem, liczba to numer serii produkcyjnej, zatarty symbol to rok produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.