Skocz do zawartości

Ładownica- Rodowód.

India

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Mam pytanie do uczestników forum. Mianowicie: czy ktokolwiek z Was spotkał się w literaturze tematu z ładownicą austriacką - zastępczą ( cienka blacha, sześć nitów, tylna ścianka i klapka ze skóry ) produkowaną w 1914 roku, wzglednie w styczniu- luty 1915 r. ??? I oczywiście użytkowaną przez żołnierzy już od poczatku 1915 roku!
Moze znacie rodowód tego elementu oporzadzenia???
Jedyne na co ja sie natknęłam to fotografia w Archeologii Wojskowej przedstawiajaca zastępczą ładownicę- ale... czteronitową i używana od 1916 roku.

Może ktoś z Was wie więcej na ten temat?

pozdrawiam. India.
Napisano
Wrzuć może ten wątek na konkurencyjne forum, czasami link do niej się tutaj pojawia ;-). Tam jest spec od I-ej wojny. Lub zamejluj do admina tej części forum, może się zgadacie. On tu nie bywa ;-(. A ja tam też nie ;-).
Pozdrawiam
Napisano
to ten temat:
http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=19043&id_forum=2&&sq=mietek&wi=19103#19103

PS linku który obiecałem niestety nie znalazłem, więc trzeba szukać na www
Napisano
Witam.

Dzięki.Ale chodzi mi o zupełnie inna ładownicę.Jak napisałam wyżej sześcionitową.I nie o fotografie-sorry-bez obrazy,ale mam oryginały, ale o np. daty wprowadzenia do wyposazenia.

Jak widze temat jest mało popularny, i trudno bedzie znaleźć tu kogos Wszystkowiedxącego".

Dziekuje Tym, którzy chcięli pomóc.India.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie