Matek999991 Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 Witam serdecznie wszystkich.Jakie jest najlepsze ustawienie Ultry 2 na militarkę?Chodzi mi o czułość i dyskryminacje,ponieważ mi nie wychodzi.Z góry dziękuję!!!!
anRO Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Generalnie nie ma najlepszych ustawien.Moge ci podac jakich najczesciej uzywalem.Czulosc 50-70%, dyskryminacja 90-100%,glosnosc w/g potrzeb/sluchawki/i najwazniejsze grunt.Podstawa strojenie zgodnie z instrukcja ale jest pewne ale.Dobrze dostrojony ma najwieksza czulosc i zasieg ale wtedy lubi dawac falszywe sygnaly i jest czuly na uderzenia.Dlateg pokretlem grunt pokrecasz w prawo az do ustapienia falszywych sygnalow,bedzie stabilniejszy,mniej sygnalow podczas przemiatania.Generalnie najlepiej pracowal na ustawieniu miedzy godzina 10,30 a godz 12,tlumacze tak jak bys mial tarcze zegarka pod pokretlem.Nie przekraczac godz 12,spada zasieg.Dyskryminacja na setce nie wytnie 5cm kwadratowych rdzy tak ze spoko.
Matek999991 Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 Mam ultre 2 dopiero tydzień i wydaje mi się niestabilna czy może być to wina ustawień?Proszę o odpowiedzi jak dla laika(jestem początkujący).Z jakiej odległości ultra złapie chełm?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.