Skocz do zawartości

zamek MG

mikipad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, wykopałem zamek do MG42, jest w trakcie elektrolizy. Czy ktoś z kolegów może mi podpowiedzieć w jaki sposób można go rozłożyć na elementy?
Proszę o ewentualne linki.

Mikipad
Napisano

Sprawa dotyczy przedstawionego na foto mechanizmu. Pytanie brzmi: czy jet on rozbieralny a jeśli tak to w jaki sposób.

Mikipad

Napisano
po elektrolizie bierzesz zamek czoło zamka wkręcasz w imadło bierzesz klucz do rur łapiesz za tylnia część
zamka (ten element okrągły)i przekrecasz o 90 stopni.
pużniej iglica i listwa z tylniej czesci zamka.
to tak po chłopsku.
Napisano
Dzięki za wyjaśnienia, proponowanej metody jeszcze nie próbowałem, ale wydaje mi się, że obrót uniemożliwi blaszka wystająca z elemetu o kształcie tulei którą proponujesz abym wkręcił w imadło ( nie widać jej na załączonym foto, gdyż jest po drugiej stronie ).Wychodząc z tulei, opiera się na elemencie który nazywasz chyba listwą. Blaszka ta ani się nie daje cofnąć ani jak mi się wydaje, nie obróci się wraz z tą tuleją (przepraszam nie wiem jak ona się nazywa - nie siędzę mocno w MG, mogę podyskutować natomiast o M-98k).

Pozdrawiam Mikipad
Napisano
Łazior, wielkie dzięki za pomoc, udało się. Element nr 10 jeszcze nie wyjęty, myślę że się uda. Chyba małe szanse na wyjęcie elementów nr 13 i 12 (przyrośnięte) ale będę próbował. Nafta czyni cuda. Lubię tę zabawę. Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję - Mikipad

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie