mikipad Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 Witam, wykopałem zamek do MG42, jest w trakcie elektrolizy. Czy ktoś z kolegów może mi podpowiedzieć w jaki sposób można go rozłożyć na elementy? Proszę o ewentualne linki. Mikipad
mikipad Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 Sprawa dotyczy przedstawionego na foto mechanizmu. Pytanie brzmi: czy jet on rozbieralny a jeśli tak to w jaki sposób. Mikipad
Łazior Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 po elektrolizie bierzesz zamek czoło zamka wkręcasz w imadło bierzesz klucz do rur łapiesz za tylnia częśćzamka (ten element okrągły)i przekrecasz o 90 stopni.pużniej iglica i listwa z tylniej czesci zamka.to tak po chłopsku.
mikipad Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 Dzięki za wyjaśnienia, proponowanej metody jeszcze nie próbowałem, ale wydaje mi się, że obrót uniemożliwi blaszka wystająca z elemetu o kształcie tulei którą proponujesz abym wkręcił w imadło ( nie widać jej na załączonym foto, gdyż jest po drugiej stronie ).Wychodząc z tulei, opiera się na elemencie który nazywasz chyba listwą. Blaszka ta ani się nie daje cofnąć ani jak mi się wydaje, nie obróci się wraz z tą tuleją (przepraszam nie wiem jak ona się nazywa - nie siędzę mocno w MG, mogę podyskutować natomiast o M-98k). Pozdrawiam Mikipad
Łazior Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 http://www.madamepompadour.com/Waffen/mg42.jpg listwa to nr 14 i jest w środk zamka
Łazior Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 zapomniałem napisać,że elementów 9,15,16 nie ma potrzeby rozbierać.
mikipad Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 Łazior, wielkie dzięki za pomoc, udało się. Element nr 10 jeszcze nie wyjęty, myślę że się uda. Chyba małe szanse na wyjęcie elementów nr 13 i 12 (przyrośnięte) ale będę próbował. Nafta czyni cuda. Lubię tę zabawę. Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję - Mikipad
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.