Dino23_2006 Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 Witam. Znalazłem kiedyś w lesie taki właśnie pieniądz... niestety nie widać na nim żadnych bić. Prześwitują tylko dwie liczby 18.. Średnica tego pieniążka to 31 mm. Możez kształtów ktoś pozna . Pozdrawiam
Dino23_2006 Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 kopijnik2... ma to jakąś wartość materialną czy... śmieć??
kopijnik2 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Bardzo nie lubię odpowiadać na tak postawione pytania.kopijnik2... ma to jakąś wartość materialną czy... śmieć??"Wyjaśniam: Chociaż jest mało prawdopodobne aby w tym stanie ktoś chciał ją kupić, to nawet tak zużyta moneta nie jest śmieciem.
arsaces Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Witam! Bardzo lubię carskie kopiejki, z piątką miedzianą związana jest taka historyjka: Rok 1977 lub 1978, jako młody człowiek zaczynam zbierać monety i banknoty, mam coś z kopiejek carskich, ale nie mam piątki. Pytam się znajomego dorosłego zbieracza o ewentualną wymianę czegoś na 5 kop. a on na to, że taką monetę może mi ewentualnie sprzedać bo jest warta 800zł. Wtedy kolekcjonerskie srebrne 100 złotówki kosztowały w sklepie 960zł. Być może chodziło o jakiś rocznik 5 kop. lub super stan- ale nie przypuszczam. Możliwe, że był wtedy mały wysyp". Monety te w stanach słabych kupi się obecnie wśród masówki" numizmatycznej za ok.3zł, ale zawsze cena ta jest ceną umowną.... Pozdrawiam Michał
kopijnik2 Napisano 22 Maj 2006 Napisano 22 Maj 2006 niezależnie od ceny, bardzo trudno spotkać ŁADNE stany 5"3" jest dużo, a 5" wycieruchy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.