Skocz do zawartości

Jakiś pieniądz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Znalazłem kiedyś w lesie taki właśnie pieniądz... niestety nie widać na nim żadnych bić. Prześwitują tylko dwie liczby 18.. Średnica tego pieniążka to 31 mm. Możez kształtów ktoś pozna . Pozdrawiam

Napisano
Bardzo nie lubię odpowiadać na tak postawione pytania.
kopijnik2... ma to jakąś wartość materialną czy... śmieć??"

Wyjaśniam: Chociaż jest mało prawdopodobne aby w tym stanie ktoś chciał ją kupić, to nawet tak zużyta moneta nie jest śmieciem.
Napisano
Witam! Bardzo lubię carskie kopiejki, z piątką miedzianą związana jest taka historyjka: Rok 1977 lub 1978, jako młody człowiek zaczynam zbierać monety i banknoty, mam coś z kopiejek carskich, ale nie mam piątki. Pytam się znajomego dorosłego zbieracza o ewentualną wymianę czegoś na 5 kop. a on na to, że taką monetę może mi ewentualnie sprzedać bo jest warta 800zł. Wtedy kolekcjonerskie srebrne 100 złotówki kosztowały w sklepie 960zł. Być może chodziło o jakiś rocznik 5 kop. lub super stan- ale nie przypuszczam. Możliwe, że był wtedy mały wysyp". Monety te w stanach słabych kupi się obecnie wśród masówki" numizmatycznej za ok.3zł, ale zawsze cena ta jest ceną umowną.... Pozdrawiam Michał
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie