Skocz do zawartości

Niemiecka Ciężarówka czeka głęboko pod ziemią - do wykopania!?!

d.jack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Panowie proponuję daleko idącą wstrzemięźliwość odnośnie fanciora...
Osobiście od kilku dobrych latek mam podobno 100%" namiar na niemiecki wóz strażacki wciągniągany przez bagienko do połowy w latach 60-tych, a następnie potraktowany w sposób najbardziej nam nie odpowiadający przez okoliczną ludność...czyli jeżeli tam jeszcze jest TO JEST ZRZYN...
Reasumując.
Możnaby dogadać się z Lokalsem i jeżeli gra byłaby warta świeczki" możemy poszperać.
W opisywanym terenie będę pod koniec miesiąca. Jeżeli będzie zainteresowanie, to mogę popytać.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam
Huk jak chcesz bursztynową to załatwiaj zgodę konserwatora i możesz wchodzić .
Tutaj wjechały w 45 r. ciężarówki i nie wyjechały .
Pewne na 80% zdradził to Niemic na łożu śmierci .
Nie zamaskowali za dobrze bo nie mieli czasu , ale na tyle dobrze że komunisty nie znaleźli .

Napisano
ZnaChoR...
W sąsiedztwie ul. Ceglanej jest cmentarz na którym spoczywają między innymi żołnierze. Z tego co się dowiedziałem, to podczas wojny nie było tam nic nadzwyczajnego. Pisząc jeziorko, rozumię że masz na myśli GREENFELD"?
Napisano
Panowie
ten stawik przy ul. Ceglanej powstał po wojnie, zagłębienie w ziemi wypełniło się wodami gruntowymi.
pozdr Jarek

Ps. Znachor , zostawiłeś u mnie w bagażniku bluzę po ostatnich wykopkach.
Napisano
yarek - w okolicy ul. Ceglanej są 2 stawy. Jeden faktycznie powstał po wojnie (w wyniku wybierania prawdopodobnie gliny), a drugi jest tam już od dawna. Mniemam, że ZnaChoRowi chodzi o ten drugi.
Napisano
niop yarek zostawiłem u ciebie bluze jak możesz to przechowaj mi ją ok??
ja mówie nie o grinfeldzie który był przed zalaniem chyba cegielnią ale mówie o stawie na przeciwko kliniki okulistycznej i wiem na 100 % że jakiś wrak tam zalega bo sam widziałem ale co to jest to niewiem do końca. wygląda to na pierwszy rzut oka na jakieś podwozie od czegoś!!
pozdr.ZnaChoR
Napisano
Witam wszystkich wierzacych w te ciezarowke. Jestem pletwonurkiem i pracuje 2 kilometry od opisywanego bajorka. Moge strzelic kontrolnego nura. Adi
Napisano
Cze Adi1968 - Magda mówiła mi, że jak będziesz miał czas to wyłowisz nam ten skarb z wody. Może się umówimy i spotkamy? A następnie ciężarówka - której plan w którym się prawdopodobnie znajduje będę miał jutro???
Pozdro D.jack
Napisano
d.jack głębokość w miejscu gdzie leży to coś jest od 1 m aż do 2 3 metrów, tylko tak na 100% nie moge tego dokładnie oszacować bo woda jest tam rdzawa i zielono-rdzawa na większej głębokośc. a na płytszej wodzie woda jest krystalicznie przejrzysta!! :-D
pozdr.ZnaChoR
Napisano
a więc tak na ul. ceglanej masz klinike okulistyczną a na przeciwko tej kliniki za ulicą masz staw, jak już ten staw masz przed sobą a klinike masz za plecami to kierujesz się na prawy najdalszy brzeg tego stawu i tam już musisz się rozgląadać i napewno znajdziesz to coś!! :-D
pozdr.ZnaChoR
Napisano
apropos ciezarowek.W Kynicy Morskiej na wysokosci piaskow lezy kilka niemieckich ciezarowek zasypanych na wyspach specjalnie przez niemcow.Zostaly zlokalizowane ale ze wzgledu na patrole rosyjskich jednostek granicznych kopanie mozna sobie wybic z glowy...dla kilku z was jest to z pewnoscia fakt dosc znany..:) Pzdr dla baltyckich kretow
Napisano
Wszystko sie da tylko Ci co tym wiedza chcieli by cos z tego miec.A w przypadku zgloszenia dostana wielkie 'G' o przyjemnosci wykopania juz nie wspomne..Pzdr
Napisano
Witam
Panowie to kiedy szukamy tej ciężarówki?
Znachor trzymaj rękę na pulsie i kakby co daj znać.
D.jack my jesteśmy z Ligoty, także jakby co to daj znać.
Pomożemy
Pozdr Jarek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie