adi72 Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Witam. Panowie proponuję daleko idącą wstrzemięźliwość odnośnie fanciora...Osobiście od kilku dobrych latek mam podobno 100%" namiar na niemiecki wóz strażacki wciągniągany przez bagienko do połowy w latach 60-tych, a następnie potraktowany w sposób najbardziej nam nie odpowiadający przez okoliczną ludność...czyli jeżeli tam jeszcze jest TO JEST ZRZYN...Reasumując.Możnaby dogadać się z Lokalsem i jeżeli gra byłaby warta świeczki" możemy poszperać.W opisywanym terenie będę pod koniec miesiąca. Jeżeli będzie zainteresowanie, to mogę popytać.Pozdrawiam.
huk 100 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 jaca2003 - tak masz racje !!!albo bursztynowa komnata cheche!!!!
grove3 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 WitamHuk jak chcesz bursztynową to załatwiaj zgodę konserwatora i możesz wchodzić .Tutaj wjechały w 45 r. ciężarówki i nie wyjechały .Pewne na 80% zdradził to Niemic na łożu śmierci .Nie zamaskowali za dobrze bo nie mieli czasu , ale na tyle dobrze że komunisty nie znaleźli .
d.jack Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 ZnaChoR...W sąsiedztwie ul. Ceglanej jest cmentarz na którym spoczywają między innymi żołnierze. Z tego co się dowiedziałem, to podczas wojny nie było tam nic nadzwyczajnego. Pisząc jeziorko, rozumię że masz na myśli GREENFELD"?
yarek Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Panowieten stawik przy ul. Ceglanej powstał po wojnie, zagłębienie w ziemi wypełniło się wodami gruntowymi.pozdr JarekPs. Znachor , zostawiłeś u mnie w bagażniku bluzę po ostatnich wykopkach.
d.jack Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 yarek - w okolicy ul. Ceglanej są 2 stawy. Jeden faktycznie powstał po wojnie (w wyniku wybierania prawdopodobnie gliny), a drugi jest tam już od dawna. Mniemam, że ZnaChoRowi chodzi o ten drugi.
ZnaChoR Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 niop yarek zostawiłem u ciebie bluze jak możesz to przechowaj mi ją ok??ja mówie nie o grinfeldzie który był przed zalaniem chyba cegielnią ale mówie o stawie na przeciwko kliniki okulistycznej i wiem na 100 % że jakiś wrak tam zalega bo sam widziałem ale co to jest to niewiem do końca. wygląda to na pierwszy rzut oka na jakieś podwozie od czegoś!!pozdr.ZnaChoR
d.jack Napisano 8 Maj 2006 Autor Napisano 8 Maj 2006 Znachor a jak to jest głęboko?? - trzeba tam nurkować??
tadek80 Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 grove 3 wchodzę w ten interes nawet jak są to ciężarówki z papierami w wakacje może kopać :) jak by co na priva
adi1968 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witam wszystkich wierzacych w te ciezarowke. Jestem pletwonurkiem i pracuje 2 kilometry od opisywanego bajorka. Moge strzelic kontrolnego nura. Adi
d.jack Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Cze Adi1968 - Magda mówiła mi, że jak będziesz miał czas to wyłowisz nam ten skarb z wody. Może się umówimy i spotkamy? A następnie ciężarówka - której plan w którym się prawdopodobnie znajduje będę miał jutro???Pozdro D.jack
ZnaChoR Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 d.jack głębokość w miejscu gdzie leży to coś jest od 1 m aż do 2 3 metrów, tylko tak na 100% nie moge tego dokładnie oszacować bo woda jest tam rdzawa i zielono-rdzawa na większej głębokośc. a na płytszej wodzie woda jest krystalicznie przejrzysta!! :-Dpozdr.ZnaChoR
d.jack Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 ZnachoR a tak mniej więcej gdzie jest to miejsce? Przybliż mi je?
ZnaChoR Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 a więc tak na ul. ceglanej masz klinike okulistyczną a na przeciwko tej kliniki za ulicą masz staw, jak już ten staw masz przed sobą a klinike masz za plecami to kierujesz się na prawy najdalszy brzeg tego stawu i tam już musisz się rozgląadać i napewno znajdziesz to coś!! :-Dpozdr.ZnaChoR
d.jack Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Znachor - mam już dokładny namiar z lotu ptaka" odnośnie tego czegoś" w wodzie!!!
01111977 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 apropos ciezarowek.W Kynicy Morskiej na wysokosci piaskow lezy kilka niemieckich ciezarowek zasypanych na wyspach specjalnie przez niemcow.Zostaly zlokalizowane ale ze wzgledu na patrole rosyjskich jednostek granicznych kopanie mozna sobie wybic z glowy...dla kilku z was jest to z pewnoscia fakt dosc znany..:) Pzdr dla baltyckich kretow
01111977 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Przepraszam mialem na mysli wydmy a nie wyspy i Piaski a nie piaski
d.jack Napisano 9 Maj 2006 Autor Napisano 9 Maj 2006 Szkoda, że nie da się tych ciężarówek wydobyć - w końcu jest to namacalna historia...
01111977 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Wszystko sie da tylko Ci co tym wiedza chcieli by cos z tego miec.A w przypadku zgloszenia dostana wielkie 'G' o przyjemnosci wykopania juz nie wspomne..Pzdr
tadek80 Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 oj coś czuje klika oplów blitzów wyjedzie w tym roku ze sztolni :)
d.jack Napisano 11 Maj 2006 Autor Napisano 11 Maj 2006 Czeee.Mam już mapkę z usytuowaniem owej ciężarówki" - muszę go ją jeszcze sprawdzić...Pozdro
alesssandro Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 ello,poszukujemy jeszcze kogoś z wykrywaczem do tej ciężarówki co leży w rowie.... Posiadacze piszczałek" proszeni o kontakt z d.jackiem :-)
yarek Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 WitamPanowie to kiedy szukamy tej ciężarówki?Znachor trzymaj rękę na pulsie i kakby co daj znać.D.jack my jesteśmy z Ligoty, także jakby co to daj znać.PomożemyPozdr Jarek
suchy ss Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 no cieplo sie robi, wiec mozna sprawdzic to miejsce i cos zaczac w miare mozliwosci ustalac:)jak co dajcie znac:)pzdr.Dawid
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.