Skocz do zawartości

Pruszków , OKOLICE (Mazowieckie)

SeBi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zna ktoś jakieś fajne miejscówki w okolicach Pruszkowa , Nowej Wsi , Podkowy Leśnej , Nadarzyna , Milanówka? Bo jak narazie jedyne co mi się udało znaleść w tych stronach to stanowisko po dziale przeciwlotniczym a w nim łuska i deko od łuski wlasnie jakiejs przeciwlotniczej , podejrzewam ze niemieckiej. Szukałem też po lesie ale skutki marne , 3 łuski to jednak bardzo mało :/
Zna ktoś jakies ciekawe miejsca w tych okolicach?
Napisano
Witam.
Droga Nowa Wieś - Nadarzyn, wylot z Nowej Wsi na ostrym łuku w las i masz stanowiska artylerii, niestety w każdym półtorej tony śmieci.
Otrębusy, przy Mazowszu w las i można zmaleźć amunicję i łuski od Lebela.
Komorów, przy działkach na ul. Turystycznej w las i tona odłamków na metrze kwadratowym, czasem coś cięższego można wyjąć. Pozostałości po wysadzonych składach amunicji.
Generalnie lasy w okolicy o której piszesz są strasznie zaśmiecone.
Napisano
Czy są gdzies w tych okolicach 2go wojenne bunkry , lub pola jakiś odrobine większych bitew? Bo z tego co zauważylem łuski rozrzucone są prawie po całym lesie;P
Napisano
A i nie mam na myśli Bazy rakietowej obrony warszawy bo z tego co mi wiadomo jest powojenna a powojenne łuski juz tak nie jaraja;D
Napisano
Witam.
Z tego co mi wiadomo bunkrów nie ma. W twojej okolicy we wrześniu 39 była dwu lub trzydniowa potyczka o miejscowość Parzniew. Mogiły poległych znajdują się na cmentarzu w Brwinowie. Podobno większa część starego Parzniewa znajdowała się tam gdzie teraz są stawy za ogrodzeniem z żółtymi tabliczkami, chyba wiesz o co chodzi. Co do znajdowania łusek i innych większych tematów w różnych miejscach to ponoć w okolicznych lasach znajdowały się składy Niemieckiej amunicji które zostały wysadzone po przejściu frontu.
Napisano
Rozrywki, łuski ,odłamki ,jeden pisk w słuchawkach,Otrębusty i Strzeniówka , magazyny zabezpieczenia batalionów Warszawy, Wehrmachtu.Jeśli chcesz coś konkretnego z militarki szukaj w okopach na obrzeżach tych obiektów .Pozdro... jestem z Nadarzyna .
Napisano
Witam!
Do Sebi: Co do mojego określenia rozrywkowo( chodziło mi o wszelkiego rodzaju żelazną śmierć iemieckie ogórki" czyli pociski z ebonitowymi zapalnikami które należa moim zdaniem do najgorszego dziadostwa które tam leży no i inne ciekawe urwiłapki) Jednym słowem nieciekawie.
Pozdrawiam
Ps:Ja się tam nie zgłębiam
Napisano
kokesh Jeśli chcesz coś konkretnego z militarki szukaj w okopach na obrzeżach tych obiektów

hmn których obiektach? bo tak jakos dziwnie to napisałes

Rozrywki, łuski ,odłamki ,jeden pisk w słuchawkach,Otrębusty i Strzeniówka , magazyny zabezpieczenia batalionów Warszawy, Wehrmachtu"

I ile masz lat? Bo może byśmy sie wybrali gdzieś... Co 2 wykrywacze to nie 1
Napisano
SeBi z tego co piszesz wnioskuje że tego terenu nie znasz zbyt dobrze, muszę więc nieco jaśniej bo nie łapiesz skrutów.Obiekty to magazyny wehrmachtu w Otrębusach [Karolin]i Strzeniówka za starą strzelnicą wojskową [obecnie jej brak,rozkopali ale każdy wie gdzie ]w lesie po prawej stronie jadąc od Nadarzyna do Komorowa.Doły po wysadzonych ziemiankach widać wszędzie.Tysiące ton amo które pewnego dnia po wojnie zmieniło swój stan skupienia leżą wszędzie ,wykrywacz możesz wyłączyć ,jeden pisk,lepsza szpila ,po godzinie będziesz szczęśliwym posiadaczem paru taczek kolorowego złomu i stalowych odłamków ewentualnie jak dobrze traisz zapalników od pocisków ,LECZ TEGO NIE RUSZAJ! kilka matek już płacze wystarczy.Te obiekty były chronione przez bataliony zabezpieczenia , więc okopy transzeje i takie tam ...To w nich można trafić ciekawe fanty ,czym dalej od centrum ziemianek tym lepiej.Powodzenia ,ja wolę spokojne pole , monetki, guziki...a latek już 40, lecz każdy z wykrywką wygląda jak małolat ,bo poważny człowiek by po polach nie latał ,no chyba że rolnik lub geodeta jakiś, tak mi ktoś kiedyś powiedział.Pozdro...
Napisano
Do tego wszystkiego...carskie fanty...wrzesien 39..krance itp.Sporo smiecia.Ogólnie lasy są bardzo ciekawe ale nie w Rejonie Mazowsza :]..tam jest Lipa i niewiem poco kazdy leci na Pociski.SeBi jesli chcesz napisz na priva to pogadamy.Pozdr.
Napisano
Zakopywać dołki bo leśniczy mnie opi...ł . jak kopiecie w okpach to włanczajcie dyskryminacje belki były wiązane drutem
stalowym szkoda kopeć tego jest pełno

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie