Skocz do zawartości

M 72

ks

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dodge, co masz na myśli pisząc unikalnych?

zajmuję się tematem wojennej emki i wszystkie materiały (w szczególności zdjęcia z epoki - fanty, literaturę) z chęcią przytulę". Aktualnie jestem na poszukiwaniu skrzynki, którą z resztą widać na fotografiach na ręczne granaty RGD-33 (po prawej stronie kosza)

Gośka

P.S: sm500 - nie chce być inaczej - zdjęcie, które dodałam znalazłam na francuskim portalu motocyklowym.
Napisano

Witam,
Odpowiedź na pytanie ,,Gośki,,
... przywiozłem bardzo dużo ciekawych,unikalnych materiałów, wśród nich o motocyklu M-72... - mam tu na uwadze materiały / książki w j.rosyjskim, zdjęcia których na naszym rynku nie ma, a może nie do zdobycia, a dotyczą pojazdów i sprzętu rosyjskiego.
Zaprezentuję część z nich na forum w wątkach tematycznych.
Koleżanki i koledzy wiedzą ile to zajmuje czasu, tak jak było z przeglądaniem archiwalnych roczników ,,Żołnierza Polskiego,, z lat 1964-1970. i skanowaniem zdjęć.
Na zakończenie mojego wpisu dedykuję ,,Gosi,, ten piękny znaczek wydany w 1999r.o nominale 2 rubli przedstawiający bohatera tego wątku - motocykl M-72 z 1941 roku.
Pozdrawiam
DODGE52

• 2 weeks later...
Napisano
V4CRAZY - zastrzeliłeś mnie dosłownie tymi zdjęciami - ja sobie spokojnie kawkę piję i.. :) rewelacja - zwłaszcza te ostatnie, jak pierwszy raz widzę żeby się zdjęcia kosza z epoki" pokazały sfotografowanego w środku.

Dodge - dziękuję za dedykację :-)

później też powrzucam kilka ciekawych fotek.

Gośka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie