m72 Napisano 1 Maj 2006 Autor Napisano 1 Maj 2006 Bitwa pod Siedlcami lipiec 1944, 5 DPanc SS Wiking" zniszczyla 107.Znalazłem tylko tyle kawłek gąsienicy jak na foto Gdzie dokładnie była ta bitwa ???, czy ktoś tam szukał :) i trafił coś ciekawego. Czekam na jakieś informacje bo podobno T-34 który stał i był pomnikiem już nie jest bo go nie ma :), to tak dokładnie zostało spenetrowne :P
ks Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Witam.T-34 stał w miejscowości Wiśniew, upamiętniał walki o wyzwolenie tej miejscowości, czytałem gdzieś że czołg był prawdopodobnie powojennej produkcji. Jak mówią miejscowi czołg zniknął z cokołu jakieś dwa lata temu.Pozdrawiam.
m72 Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 nie zniknoł tylko, ze szwagrem pocielićmy go w kawałki i rozwalcowaliśmy żelazo na blache i teraz połowa wsi ma pancerne dachy :) tak się dzieje z dobrze zachowanymi sprzętamipzdr dla zbieraczy :)
ks Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 czyli jak dobrze kombinuję to co kolega wkleił do postu to jest to co pozotało z tego biednego T34 po zrobieniu dachów w całej wsipozdrawiam
trzaha Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 wiem cos akurat na temat tego wraku zdięcie zostało zrobione w Woli Rębkowskiej pod Garwolinem w chwili obecnej to cudo jezdzi i ma się bardzo dobrze !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.