BartekSS Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Witam Wszystkich. Mieszkam w Sochaczewie w mazowieckim, czy jest tutaj jeszcze inna osoba mieszkająca w Sochaczewie?? Czy znacie jakieś ciekawe miejsca związane z 2 wojną światową do zwiedzenia w tym mieście, z tego co sie orientuje to wokół drogi wylotowej na Warszawe i ogólnie we wschodniej części miasta jest zespół kilku betonowych bunkrów, a i jeszcze las czerwonkoski i pełno legend o nim, podbno było w nim tajne lotnisko i na jego terenie wysadzono niemiecki pociąg z zaopatrzeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Witam szkoda ze chcesz zwiedzac a nie szukac :)Ja 1 maja bede w sochaczewie a dokładnie zdżarów pod sochaczewem .Zamiar -monetki na polu :)jak masz jakies fanty z okolicznych pól to napisz bo niejestem pewny czy cos sie tam trafiaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSS Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Oczywiście że szukanie też mnie interesuje, napisałem tak bo nie licze na to że ktoś poda mi swoją miejscówkę" : ) Interesuje mnie głównie militarka, chodze po polach, lasach i rzekach z wykrywką ale monet to bardzo mało znalazłem, głównie ruskie kopiejki (oczywiście być może nie szukałem tam gdzie trzeba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 jakies osiagniecia co do militarki???Wiesz gdzie jest ten Zdżarów szukałes juz tam czy jeszcze nie??jest tam i jakis las z tego co pamietam ale jeszcze tam nieszukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSS Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Wiem mniej więcej gdzie to jest, raz szukałem tam przejazdem" właśnie na polu które wybrałem a chybił trafił" ale zanalazłem tylko kilka łusek od mausera, zapalink szrapnelowy i ołowianego żołnierzyka. A z militarki to najróżniejsze cuda wychodziły i wychodzą, ostatnio w Bzurze znalazłem ze znajomym wieko od beczki wehrmachtu ładnie pociągnięte serją z jakiegoś mp i ośke z przyczepki z amunicją, cała potrzaskana odłamkami. Mam swoje miejsce na Bzurze gdzie była przeprawa ogólnie fajne fanty, głównie polski wrzesień, choć niemmieckie rzeczy eż są ok". W tmatym roku na strychu wyciągnąłem niemiecką rakietnice, stan miodzio : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Ja w Zdżarowie mam ziemie i dom po dziadku dlatego chce tam szukac ale niewiem własnie czy cos tam znajde.Do lasu tam raczej sie niewybiore bo nieznam okolicy i z moim szczesciem sie zgubie i wyjde nie tam gdzie trzeba.Stawiam bardziej na drobnice bo szczatki pojazdów itp (pociski)mnie nieinteresuja.Jak jestes miejscowy to podpowiem ci ze w okolicy wioski kocierzew sa bunkry ale dokładnie niepowiem gdzie bo sam tam bym juz raczej nietrafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSS Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Ok, dzięki za wskazówki, życzę ci dużo monet na polach : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.