Skocz do zawartości

Dziś poszukiwania w Olsztynie !!!

wilzken

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Niestety nie mogłem sie pojawić na miejscu, chociaż bardzo chciałem ;)
Widzę ze marynarka zajęła moje ulubione miejsce na łowienie szczupaków i sandaczy ;)Nie trafili jednak dobrej miejscówki,pod mostem leży panzerfaust,zgnity hełmik i inny badziew jaki wywalali po wojnie z dzielnicy Nad jeź Długim.Mój ojciec od 57roku mieszkał nad Długim,na własne oczy widział niewypały pod mostem.Ojciec kumpla w zeszłym roku wytachał szaszkę dokładnie z drugiej strony jeziora,jezioro to wiec skrywa więcej tajemnic niż kilka rozrywek...
Pozdrawiam!
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
szaszki, bagnety, i moski mozna bylo podziwiac rok temu podczas akcji oczyszczana jeziora ze smieci pozostawionych przez niesfornych turystów :)
Napisano
Dr. Wstrząs jesteś WIELKI!!! Dzięki Ci za błyskawiczną reakcję. Prawdę mówiąc po zapowiedzi poszukiwań spodziewałem się większych odkryć. Może jednak to i dobrze, pozostanie coś dla innych poszukiwaczy i dla naszej wyobraźni. Muszę przyznać że Marynarka miała sprawną akcję, ale my byliśmy lepsi. Bardzo to mi się spodobałao! Rano była informacja o planowanych poszukiwaniach, a po południu już mamy spory i całkiem ciekawy post z dużą ilością zdjęć. Jednak my poszukiwacze jak chcemy, to możemy wspólnie coś zrobić:) Bardzo dobrze to wróży na przyszłość...

Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnego weekendu. Ja natomiast
ruszam w las (okolice Muszak) do zobaczenia wkrótce...

Wilzken
Napisano

Z okazji święta - skromny suplement do reportarzu Dr. Wstrząsa. Pamiętajmy co ryzykują abyśmy mogli potem po te gary i panzery sięgać.

Pozdrowienia

Napisano

Swoją drogą i na dole i na brzegu bardzo sobie chwalą ten oto sprzęt marki... do 30 m głębokości, dyskryminacja, niezwykle poręczny - składa się szybko i ma kolbę jak mp.

pzdr

Napisano
2A, nie za krotki na lądowe lazenie? :) chyba ze sie rozsuwa, bo po tym zdjeciu, to godzina lazenia i 2 godziny lezenia :) plus jak by jeszcze masazystka do plecow byla :)
Napisano
Z całym szacunkiem dla panów saperów i ich profesjonalizmu, ale nie wiem czy najlepszym pomysłem jest macanie tych rozrywek po tylu latach gołymi rękoma...
Napisano
...i jeszcze taka refleksyjka a`propos gołymi rękoma", jak się ogląda w TV takie relacje jak to saperzy podejmują niewypały to zawsze są w hełmach i kamizelkach, a ci nic nie mieli. Czyli kamizelka i hełm jest potrzebna dla ... ? potrzeb telewizji, czy bezpieczeństwa osobistego? (nie mówię o panach nurkach tylko całej reszcie, o tych co przenosili te rozrywki)
Napisano
Nie wiem jak taki elewizyjny" pancerz jest skonstruowany, ale mysle, ze w razie BUM niewiele pomoze...

A co do golych rak - takie zmiany temperatury chyba nie sluza np zapalnikom ktore przelezaly szescdziesiat lat w ziemii/wodzie/mule.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie