lolek Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Witam!Niestety nie mogłem sie pojawić na miejscu, chociaż bardzo chciałem ;)Widzę ze marynarka zajęła moje ulubione miejsce na łowienie szczupaków i sandaczy ;)Nie trafili jednak dobrej miejscówki,pod mostem leży panzerfaust,zgnity hełmik i inny badziew jaki wywalali po wojnie z dzielnicy Nad jeź Długim.Mój ojciec od 57roku mieszkał nad Długim,na własne oczy widział niewypały pod mostem.Ojciec kumpla w zeszłym roku wytachał szaszkę dokładnie z drugiej strony jeziora,jezioro to wiec skrywa więcej tajemnic niż kilka rozrywek...Pozdrawiam!
Frozzer Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 szaszki, bagnety, i moski mozna bylo podziwiac rok temu podczas akcji oczyszczana jeziora ze smieci pozostawionych przez niesfornych turystów :)
Frozzer Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 a to szaszka z zeszlorocznych polowow - oskrobana nozem z mulu teraz lezy w regionalnej izbie historycznej w gorowie ilaweckim
wilzken Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 Dr. Wstrząs jesteś WIELKI!!! Dzięki Ci za błyskawiczną reakcję. Prawdę mówiąc po zapowiedzi poszukiwań spodziewałem się większych odkryć. Może jednak to i dobrze, pozostanie coś dla innych poszukiwaczy i dla naszej wyobraźni. Muszę przyznać że Marynarka miała sprawną akcję, ale my byliśmy lepsi. Bardzo to mi się spodobałao! Rano była informacja o planowanych poszukiwaniach, a po południu już mamy spory i całkiem ciekawy post z dużą ilością zdjęć. Jednak my poszukiwacze jak chcemy, to możemy wspólnie coś zrobić:) Bardzo dobrze to wróży na przyszłość...Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnego weekendu. Ja natomiast ruszam w las (okolice Muszak) do zobaczenia wkrótce...Wilzken
2A Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Z okazji święta - skromny suplement do reportarzu Dr. Wstrząsa. Pamiętajmy co ryzykują abyśmy mogli potem po te gary i panzery sięgać.Pozdrowienia
2A Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Minerzy Marynarki Wojennej z Helu - dzień jak co dzień.
2A Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Swoją drogą i na dole i na brzegu bardzo sobie chwalą ten oto sprzęt marki... do 30 m głębokości, dyskryminacja, niezwykle poręczny - składa się szybko i ma kolbę jak mp.pzdr
sexo Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 2A, nie za krotki na lądowe lazenie? :) chyba ze sie rozsuwa, bo po tym zdjeciu, to godzina lazenia i 2 godziny lezenia :) plus jak by jeszcze masazystka do plecow byla :)
2A Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 ..na strychu i na drabinie - nie do wygięcia. Masażystka powiadasz...jest w zestawie ;)
dect Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Z całym szacunkiem dla panów saperów i ich profesjonalizmu, ale nie wiem czy najlepszym pomysłem jest macanie tych rozrywek po tylu latach gołymi rękoma...
dr.Wstrząs Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 witamNo chyba Wam specom nie trzeba tłumaczyć że taki sprzęt to wysięgnik ma teleskopowy ;)
dr.Wstrząs Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 ...i jeszcze taka refleksyjka a`propos gołymi rękoma", jak się ogląda w TV takie relacje jak to saperzy podejmują niewypały to zawsze są w hełmach i kamizelkach, a ci nic nie mieli. Czyli kamizelka i hełm jest potrzebna dla ... ? potrzeb telewizji, czy bezpieczeństwa osobistego? (nie mówię o panach nurkach tylko całej reszcie, o tych co przenosili te rozrywki)
dect Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Nie wiem jak taki elewizyjny" pancerz jest skonstruowany, ale mysle, ze w razie BUM niewiele pomoze...A co do golych rak - takie zmiany temperatury chyba nie sluza np zapalnikom ktore przelezaly szescdziesiat lat w ziemii/wodzie/mule.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.