fraktal Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 Przyda się szczery kompan lub lusterko- by nie straszyć wracając.
kraw2 Napisano 17 Czerwiec 2006 Napisano 17 Czerwiec 2006 jak się gdzies dalej wybierasz to nie zapomnij o zabraniu kompasu, na wypadek jak byś zabłądził
Wercyngetoryks Napisano 17 Czerwiec 2006 Napisano 17 Czerwiec 2006 Zdecydowanie najpotrzebniejszą rzaczą jest jakiś Kopacz!!! Pokazujesz takiemu gdzie ma kopać i kopie, a Ty sobie chodzisz jak lord z wykrywaczem i tylko wskazujesz palcem... to jest najważniejsze. niestety etatowi kopacze często postanawiają zakupic sobie wykrywke zachęceni Twoimi sukcesami. Coraz trudniej o kopaczy, z moich kilku etatowych dwóch już sobie kupiło wykrywki i mi się populacja zmniejszyła ,ale spoko, sam rzadko sięgam po łopatę :)
leszek69 Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 Szkoda że już nikt nie podejmuje tego tematu ,a tak wiele można było się mądrych rzeczy dowiedzieć.Proponuje odrębne forum pt;darcie łacha"Pozdrawiam LP.
olin Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Zarcie, jedzienie czy jakby tego nie nazwac jest to napewno najwazniejsza rzecz na wykopkach:) Pozdrawiam olo
leszek69 Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 W latach 80tych kiedy chodziłem do podstawówki to na wykopki siłą zabierali całe szkoły,oj brało się tam wtedy ciekawe towary;Iwona była,Lidka,Ewa,itd.poz.PL.
andrus4 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Ostatnio trochę pochodziłem z wykrywką i powiem ci co napewno musisz zabrać oprócz wykrywacza i saperki. Coś do picia, coś na komary ja nie wziąłem i mało mnie szlag nie trafił wiałem do domu aż miło, a narękach miałem więcej bąbli niż narkoman nakłuć, papier do twarzy", jedzonko, przydaje się jak zauważyli koledzy jakiś kopacz. Dobra jest też zapasowa saperka, bo moja chociaż nowa, podobno amerykańska:) złamała się i po wykopkach. A najlepiej kupić jedną a porządną. A reszty dowiesz się z własnych błędów. Aha jakaś czapka na głowę albo beret (może być moher:))
vaderian Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Aby zabrać wszystko co koledzy tu podawali, przydałby sie jeszcze jakis kontener, zeby to wszystko ciagnąc za samochodem :-) Jesli kolega jest nie zmotoryzowany i pozostaje mu tylko PKP, PKS, MPK lub rower, to sorry ale miejsca dla siekiery i parasola nie widzę ;-)Przychylam sie jednak do stanowiska Wercyngetoryks'a że na drugim miejscu po wykrywaczy jest KOPACZ. I to nie tylko dlatego, że ryje w glebie za ciebie (rymło mi sie) ale dla bezpieczeństwa.PozdrawiamVaderian (Łódź)
leszek69 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Ja znalazłem Łosia!!ale nie do kopania tylko taki samolot .poz.PL.
cecholek Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 dobrze jest zabrac ze soba mapki terenu po ktorym masz zamiar buszowac,glowa nie smietnik ,a ciekawe miejsca moga ci wyleciec z pamieci(zreszta bedac w terenie mozesz podziwac jak sie przez lata zmienil).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.