Skocz do zawartości

co zabrać na pierwsze wykopki??

blaszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdecydowanie najpotrzebniejszą rzaczą jest jakiś Kopacz!!! Pokazujesz takiemu gdzie ma kopać i kopie, a Ty sobie chodzisz jak lord z wykrywaczem i tylko wskazujesz palcem... to jest najważniejsze. niestety etatowi kopacze często postanawiają zakupic sobie wykrywke zachęceni Twoimi sukcesami. Coraz trudniej o kopaczy, z moich kilku etatowych dwóch już sobie kupiło wykrywki i mi się populacja zmniejszyła ,ale spoko, sam rzadko sięgam po łopatę :)
Napisano
Szkoda że już nikt nie podejmuje tego tematu ,a tak wiele można było się mądrych rzeczy dowiedzieć.Proponuje odrębne forum pt;darcie łacha"Pozdrawiam LP.
Napisano
W latach 80tych kiedy chodziłem do podstawówki to na wykopki siłą zabierali całe szkoły,oj brało się tam wtedy ciekawe towary;Iwona była,Lidka,Ewa,itd.poz.PL.
Napisano
Ostatnio trochę pochodziłem z wykrywką i powiem ci co napewno musisz zabrać oprócz wykrywacza i saperki. Coś do picia, coś na komary ja nie wziąłem i mało mnie szlag nie trafił wiałem do domu aż miło, a narękach miałem więcej bąbli niż narkoman nakłuć, papier do twarzy", jedzonko, przydaje się jak zauważyli koledzy jakiś kopacz. Dobra jest też zapasowa saperka, bo moja chociaż nowa, podobno amerykańska:) złamała się i po wykopkach. A najlepiej kupić jedną a porządną. A reszty dowiesz się z własnych błędów. Aha jakaś czapka na głowę albo beret (może być moher:))
Napisano
Aby zabrać wszystko co koledzy tu podawali, przydałby sie jeszcze jakis kontener, zeby to wszystko ciagnąc za samochodem :-) Jesli kolega jest nie zmotoryzowany i pozostaje mu tylko PKP, PKS, MPK lub rower, to sorry ale miejsca dla siekiery i parasola nie widzę ;-)
Przychylam sie jednak do stanowiska Wercyngetoryks'a że na drugim miejscu po wykrywaczy jest KOPACZ. I to nie tylko dlatego, że ryje w glebie za ciebie (rymło mi sie) ale dla bezpieczeństwa.

Pozdrawiam
Vaderian (Łódź)
Napisano
dobrze jest zabrac ze soba mapki terenu po ktorym masz zamiar buszowac,glowa nie smietnik ,a ciekawe miejsca moga ci wyleciec z pamieci(zreszta bedac w terenie mozesz podziwac jak sie przez lata zmienil).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie