kuba Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Napisano 25 Lipiec 2003 Kilka z nich wygląda jak przepompownie o średnicy min.2m obsypane ziemią na wysokość 2m i obłożone płytami betonowymi, mają stare rozdzielnie sterowania (niektóre sa zalane wodą, najprawdopodobniej przez powódz w 1997), są w nich drabinki. W jednej z nich nie wystaje rura i wejście jest wieksze. A jest jeszcze jedna (kopuła)to mi wygląda na coś w rodzaju windy (nie jest to żart) też jest zalana. Czy ktoś wie coś na ten temat, lub eksploruje w okolicy [słyszałem że może być niemiło tam spacerując"].Pzdr
kudi Napisano 25 Lipiec 2003 Napisano 25 Lipiec 2003 O jakie miejsce Ci chodzi? o studnie w Lasku sw. Jadwigi czy te zlokalizowane na terenie dawnej stadniny? Wydaje mi sie ze mogly Cie zainteresowac ujecia wody w Lasku. Zalaczam zdjecie.Sa rzeczywiscie ciekawe ale nie sa niczym innym jak ujeciami. I nie schladzaly reaktorow atomowych. Korzystano z nich jeszcze w latach 70-tych XX wieku. Do dzis mozna z pol wykopac drewniane rury ktorymi plynela woda do klasztoru i miasteczka.pozdrrobert_kudelski
kuba Napisano 25 Lipiec 2003 Autor Napisano 25 Lipiec 2003 Te o których piszę są lesie i parę przed lasem (na łące). Z jednej strony są do nich (do wejscia na górę) prowadzą schodki, klap nie mają. Wejście jest kwadratowe, lub prostokątne. Jak już pisałem wystają nad ziemię min. 2m.Jak załtwię aparat to po wekendzie dodam kilka fotek.pozdr kuba
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.