qbonek Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Napisano 19 Kwiecień 2006 Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ustawieniami BH , ja mam Quick Draw II .Jakie ustawienie czulosci i dyskryminacji najlepsze na monetki jest?
aaaa.gggg Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 WitamCzułość prawie max,dyskryma na godzinie 11.PozdrawiamZwierz
der K. Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 WitamZ moich doświadczeń wyszło że..najskuteczniejsze jest ustawienie: tryb notch, czułość najwyżej jak się da ,dyskryminacja na 0 W tym trybie wykrywacz automatycznie odrzuca drobną stal ,pozostawiając praktycznie cały kolor możliwy do identyfikacji za pomocą dźwięków. Pozdrawiam der K.
Darek419 Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam.Czułość max na dół,dyskryminacja na godz 8,wyżej nie dawaj bo Ci wytnie mosiądz itp,przełącznik w prawo i kopać każdy czysty sygnał..pozdro.
qbonek Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Czytając starsze posty widzialem wlasnie wiele odpowiedzi ze notch to zupelnie bezuzyteczna funlcja w BH... ale teraz sam sprawdze i zobaczymy, W kazdym razie dzieki wielkie za podpowiedzi.Pozdrowionka z Rzeszowa!;)
desmo_sm Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Jak szukałem monetek na plaży to faktycznie tryb NOTH sie sprawdza bo niekopalem np. kapsli od butelek :)a i sygnał był bardziej ujednolicony, po 20minutach miałem prawie 30 pln na piwo :) A do lasu ustawiam dyskryminację na godz.9 czyli ta kropeczka a czułość godz 15-16 bo przy wyższej trochę mi się wzbudza jak o krzaki zachaczę cewką. Ale ogólnie wykrywacz jest bardzo ok. Ale wszechobecne łusko od pepeszy są deko irytujące- pozdrawiam .
idol Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Witam!Popieram opinie o czulosci ustawionej prawie na zero,zwlaszcza gdy kopanie ma byc relaksujace a nie stresogenne.Tryb notch,dyskryminacja na 1/3obrotu.-Dotyczy kolorowej drobnicy.pzdr.
Aguś Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 Witam Czułość 3/4 ,dyskryminacja minimalna.PozdrawiamAga
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.