Skocz do zawartości

Ustawienia Bounty huntera

qbonek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę o podzielenie się doświadczeniami z ustawieniami BH , ja mam Quick Draw II .Jakie ustawienie czulosci i dyskryminacji najlepsze na monetki jest?
Napisano
Witam
Z moich doświadczeń wyszło że..najskuteczniejsze jest ustawienie: tryb notch
, czułość najwyżej jak się da ,dyskryminacja na 0

W tym trybie wykrywacz automatycznie odrzuca drobną stal ,pozostawiając praktycznie cały kolor możliwy do identyfikacji za pomocą dźwięków.
Pozdrawiam der K.
Napisano
Witam.Czułość max na dół,dyskryminacja na godz 8,wyżej nie dawaj bo Ci wytnie mosiądz itp,przełącznik w prawo i kopać każdy czysty sygnał..pozdro.
Napisano
Czytając starsze posty widzialem wlasnie wiele odpowiedzi ze notch to zupelnie bezuzyteczna funlcja w BH... ale teraz sam sprawdze i zobaczymy, W kazdym razie dzieki wielkie za podpowiedzi.Pozdrowionka z Rzeszowa!;)
Napisano
Jak szukałem monetek na plaży to faktycznie tryb NOTH sie sprawdza bo niekopalem np. kapsli od butelek :)a i sygnał był bardziej ujednolicony, po 20minutach miałem prawie 30 pln na piwo :) A do lasu ustawiam dyskryminację na godz.9 czyli ta kropeczka a czułość godz 15-16 bo przy wyższej trochę mi się wzbudza jak o krzaki zachaczę cewką. Ale ogólnie wykrywacz jest bardzo ok. Ale wszechobecne łusko od pepeszy są deko irytujące- pozdrawiam .
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam!
Popieram opinie o czulosci ustawionej prawie na zero,zwlaszcza gdy kopanie ma byc relaksujace a nie stresogenne.Tryb notch,dyskryminacja na 1/3obrotu.-Dotyczy kolorowej drobnicy.
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie