Skocz do zawartości

Pomoc o identyfikacje

axelxxl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Brac Kolekcjonerów!!!
Prosze o pomoc w identyfikacji pokazanej monety, nie moge znalezc jej w zadnym katalogu. Prawdopodobnie moneta francuska, okolicznosciowa, znaleziona podczas porzadkow na jednym z niemieckich strychow.Rok wybicia prawdopodobnie 1803. Prosze o pomoc, w kupie siła :-) Pozdrawiam. Axel

Napisano

No i rewersik wyzej wymienionej monetki. Moneta ma tez wybity chyba numer seryjny. Prosze o ewentualna wycene tego dziwaka. Pozdrawiam Axel. Z góry dziekuje.

Napisano
Na pewno nie francuska a szwajcarska z kantonu waadt, ale nie mam też pojęcia czy to moneta czy żeton. ta data 1803 to data przystapienia tego kantonu do konfederacji szwajcarskiej. tyle wiem. pozdr. romko
Napisano
Jezeli to zeton to wiele trudu sobie zadali z produkcja. Moneta jest srebrba, lustrzanka i jak juz pisałem ma wybity numer seryjny. Ale wielkie dzieki za pierwszy slad.
Napisano
Może się mylę, ale: obiekt posiada nr unikatowy - 01599, dno obiektu jest gładkie i równe", brak nominału, brak znaku państwowego, w treści są daty pamiątkowe.
To nie jest moneta.
Na stronie z numerem występują małe znaczki", proszę je przerysować i umieścić.
Napisano
Moneta ma zabkowany rand a ten malenki napis na dole rewersu to: 0.900 a pod spodem HF, przy czym H jest zespojone z F. Czy to jakis pamiatkowy medal? Mozna stwierdzic w jakis sposob jego wiek lub wartosc? Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie