Khorne Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Witam. Zebrałem w końcu kase na wykrywke, 900 zł zastanawiam sie teraz który z tych dwu wykrywaczy zakupic. O smętku naczytałem sie naprawde dużo. W większości są to dobre opinie, poza dyskryminacją i pokrętłami, na temat rutusa nieznalazlem wiele. Wykrywacze są w bardzo podobnej cenie, a jak z osiągami, wytrzymałościa, wady i zalety. Prosze o pomoc i z góry dziękuje.
suchy999 Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Ja miałem HS-3 Smetka i porażka odsprzedałem i teraz koleś też chce odsprzedać mi sie niepodoba!Ja bym radził niekupywać tego ale zrobisz jak bedziesz chciał!
Foster73 Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Suchy999 - zważywszy, że 31.03 zamierzasz kupić Rutusa ultrę II a już 03.04 Minelaba, to chyba nie jesteś zbyt wiarygodny.Khorne - przeglądnij stare posty i sam zdecyduj.Aktualnie jestem szczęśliwym posiadaczem HS 3 i M. Ex. II.Rutusa nie znam, co do smętka to: super zasięg, słaba dyskryminacja (chociaż są tacy co nie narzekają), ekonomiczny (baterie wystarczają na dłuuugo), konstrukcja nie powala nowoczesnością ale jest wytrzymały, jeszcze nic w nim nie wymieniałem (chociaż podobno padają przełączniki suwakowe). Myślę że na militarkę lepszego w tej cenie nie znajdziesz.pozdr. Foster73
suchy999 Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 No mysle nad tymi dwiema wykrywkami czyli ultra 2 i muszkieeter.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 23:21 15-04-2006
Khorne Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Suchy999 troche kultury, a tak dokładniej to z czym porażka.Foster73 dziekui za sensowną odp. Co do starych postow to mi sie źle robi na ich widok tyle sie ich naczytałem :\\ Ale na temat rutusa wiela nieznalazłem . O smętku owszem sporo.
@@@ Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Mam pytanie czy? Wolniej przemiatając cewką chodzac na dyskryminacji mozna znalesc wiecej koloru.
Martin Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Suchy999: jeszcze jeden taki wyskok , a już na samym początku swojej kariery na tym Forum załapiesz bana... chyba nie warto...pzdr.
Foster73 Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Czyżby Suchy999 po mnie pojechał" ? Szybki jesteś Martin, nie zdążyłem zauważyć :-)Khorne - powiem tak: mimo że mam wykrywkę z górnej półki", to smętka nie zamierzam się pozbyć (to chyba daje do myślenia?) Szczerze, nie słyszałem jeszcze aby ktoś na nim psy wieszał". Acha, dla jasności. Jestem TYLKO zwyczajnym użytkownikiem.@@@ - z tym wolniejszym przemiataniem to prawda, tylko bez przesady. Dlaczego tak się dzieje to najlepiej wytłumaczy spec od konstrukcji (może Proscan?). Na smętku więcej drobnego koloru tafiałem z mniejszą cewką 20cm, gdy 30cm nic nie wychwytywała.pozdr.
Khorne Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Dzieki za pomoc jeszcze raz. Po namysle doszedłem do wniosku ze w moim przypadku najlepszym wyborem będzie HS 3 chociazby dlatego ze do wawy mam niecał godzinke jazdy i zawsze w razie problemów moge pana Henia odwiedzic. Co do wielkości cewek to i mniejsza tym dokładniejsza ale mniejszy zasięg. Wg. pana Smętkowskiego na militarke najlepsza jest cewka 30 cm. Pozdro dla wszystkich poszukiwaczy.
Martin Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 Czyli jak rozumiem będziesz szukał przede wszystkim militarii , jeżeli tak to poprzez wybór HS-3 na pewno będziesz zadowolony. Do kolorku ten wykrywacz jest ,no powiedzmy , taki sobie :). Na Twoim miejscu przy ewentualnym zakupnie tego wykrywacza , nabył sobie szperacza" + cewkę 25 cm, a cewkę 30 cm dokupił sobie opcjonalnie.pzdr.
Khorne Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Napisano 16 Kwiecień 2006 Z czasem, jak joz sie oswoje ze smętkiem pomysle nad dodatkowymi cewkami. Teraz kupie hs 3 z cewka 25 cm, z cewką 30 cm bedzie 50 zł drozszy :( z 900 zł zostalo mi 800 :(.No chba ze dostane jakąs promocje :P np imieninową
snajper-s1 Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 No właśnie ja mam ten sam problem co do tych wykrywek. Którą byście polecili do poszukiwań w Bieszczadach i w Beskidzie Niskim?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.