Skocz do zawartości

HS 3 czy Rutus Ultra

Khorne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Zebrałem w końcu kase na wykrywke, 900 zł zastanawiam sie teraz który z tych dwu wykrywaczy zakupic. O smętku naczytałem sie naprawde dużo. W większości są to dobre opinie, poza dyskryminacją i pokrętłami, na temat rutusa nieznalazlem wiele. Wykrywacze są w bardzo podobnej cenie, a jak z osiągami, wytrzymałościa, wady i zalety. Prosze o pomoc i z góry dziękuje.
Napisano
Ja miałem HS-3 Smetka i porażka odsprzedałem i teraz koleś też chce odsprzedać mi sie niepodoba!Ja bym radził niekupywać tego ale zrobisz jak bedziesz chciał!
Napisano
Suchy999 - zważywszy, że 31.03 zamierzasz kupić Rutusa ultrę II a już 03.04 Minelaba, to chyba nie jesteś zbyt wiarygodny.

Khorne - przeglądnij stare posty i sam zdecyduj.
Aktualnie jestem szczęśliwym posiadaczem HS 3 i M. Ex. II.
Rutusa nie znam, co do smętka to: super zasięg, słaba dyskryminacja (chociaż są tacy co nie narzekają), ekonomiczny (baterie wystarczają na dłuuugo), konstrukcja nie powala nowoczesnością ale jest wytrzymały, jeszcze nic w nim nie wymieniałem (chociaż podobno padają przełączniki suwakowe). Myślę że na militarkę lepszego w tej cenie nie znajdziesz.

pozdr. Foster73
Napisano
Suchy999 troche kultury, a tak dokładniej to z czym porażka.
Foster73 dziekui za sensowną odp. Co do starych postow to mi sie źle robi na ich widok tyle sie ich naczytałem :\\ Ale na temat rutusa wiela nieznalazłem . O smętku owszem sporo.
Napisano
Suchy999: jeszcze jeden taki wyskok , a już na samym początku swojej kariery na tym Forum załapiesz bana... chyba nie warto...

pzdr.
Napisano
Czyżby Suchy999 po mnie pojechał" ? Szybki jesteś Martin, nie zdążyłem zauważyć :-)

Khorne - powiem tak: mimo że mam wykrywkę z górnej półki", to smętka nie zamierzam się pozbyć (to chyba daje do myślenia?) Szczerze, nie słyszałem jeszcze aby ktoś na nim psy wieszał". Acha, dla jasności. Jestem TYLKO zwyczajnym użytkownikiem.

@@@ - z tym wolniejszym przemiataniem to prawda, tylko bez przesady. Dlaczego tak się dzieje to najlepiej wytłumaczy spec od konstrukcji (może Proscan?). Na smętku więcej drobnego koloru tafiałem z mniejszą cewką 20cm, gdy 30cm nic nie wychwytywała.

pozdr.
Napisano
Dzieki za pomoc jeszcze raz. Po namysle doszedłem do wniosku ze w moim przypadku najlepszym wyborem będzie HS 3 chociazby dlatego ze do wawy mam niecał godzinke jazdy i zawsze w razie problemów moge pana Henia odwiedzic. Co do wielkości cewek to i mniejsza tym dokładniejsza ale mniejszy zasięg. Wg. pana Smętkowskiego na militarke najlepsza jest cewka 30 cm.
Pozdro dla wszystkich poszukiwaczy.
Napisano
Czyli jak rozumiem będziesz szukał przede wszystkim militarii , jeżeli tak to poprzez wybór HS-3 na pewno będziesz zadowolony. Do kolorku ten wykrywacz jest ,no powiedzmy , taki sobie :). Na Twoim miejscu przy ewentualnym zakupnie tego wykrywacza , nabył sobie szperacza" + cewkę 25 cm, a cewkę 30 cm dokupił sobie opcjonalnie.

pzdr.
Napisano
Z czasem, jak joz sie oswoje ze smętkiem pomysle nad dodatkowymi cewkami. Teraz kupie hs 3 z cewka 25 cm, z cewką 30 cm bedzie 50 zł drozszy :( z 900 zł zostalo mi 800 :(.
No chba ze dostane jakąs promocje :P np imieninową

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie