R51 Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Z okazji Świąt Wielkiej Nocy zrezygnuje z pokazywania róznych swastyk, hełmów, Bomben und Granaten i pochwalę się skrzynią żuławską z przełomu XVIII i XIX w., którą otrzymałem wile lat temu od pewnej starszej pani i której stan dawał wiele do zyczenia (ledwie rysująca się malatura, złamane zawiasy wieka, zepsuty zamek, mechaniczne uszkodzenia desek). Tak prezentuje się świeżo po zabiegach konserwatorskich. Malatura została odtworzona w oparciu o rysunek, jaki udało się odczytać przy świetle ultrafioletowym i według konserwatora jest w co najmniej 70% zgodny z oryginałem. Sami przyznacie, że wygląda jak Wielkanocna pisanka...Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
kubas Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Skrzynia bardzo ładna jak bym taką miał to też bym sobie pomalował a, że nie mam to sobie granat na pisanke pomaluje:)) Pozdrawiam i wesołych świąt życze R51
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.