Winchester Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Napisano 14 Kwiecień 2006 Mam pytanie czy jest w ogóle możliwośc dyskryminacji odłamków takich wielkosci mniej wiecej 4 , 5 cm ? Pytam sie gdyż sprawdzając w domu mój wykrywacz dyskryminuje je bez problemu lecz w lesie wykrywa je wszystkie ! Czy jest to może wina gruntu czy ogólnie nie da sie zdyskryminowac odłamków w terenie .... Jestem początkującym poszukiwaczem i nurtuje mnie ta sprawa.PS . Czy ktoś moze z szanownych kolegów z okolic Rumi miałby ochote pouczyc laika na wspólnym wypadzie do lasu ?? heh
desmo_sm Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 żelazo leżące pod ziemią od lat cały czas podczas deszczu ocieka wodą i korodując tlenek żelaza robi dookoła tego metalu taką otoczkę i powoduje że dla wykrywacza taki odłamek 5cm wydaje się większy. Dlatego na sucho i w ziemi robi różnicę. W terenie poprostu dawaj deko wyższą dyskryminacją.pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.