SZZ Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Wyjeżdżam z rodziną do Łeby i chcę przy okazji trochę połazić z wykrywaczem po plaży. Znajomy przestrzegał mnie, że szukanie na plażach jest ryzykowne bo można dostać w łeb i stracić wykrywacz - podobno pojawiły się grupy przestępcze wyspecjalizowane w napadach na poszukiwaczy.Czy ktoś się spotkał już z tym problemem i ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?Może ktoś wybiera się za tydzień do Łeby - w kupie zawsze raźniej?Pozdrawiam wszystkich:) SZZ
kokabaz Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Przez dwa tygodnie w 3-cie widziałem jednego gościa idącego w samo południe z wykrywaczem po plaży. Sam niepróbowałem. Dopiero w okolicach Władysławowa sam połaziłem krótko po plaży - bez rezulatatu (tylko śmieci).
1AIR1 Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Spróbuję pochodzić po plaży w okolicach Dębek ale dopieropod koniec sierpnia.Pzdr.
Pietrucha Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Myśle że na plaży najlepiej chodzi się z samego rana. Mało ludzi, nikt nie przeszkadza. Tylko komu się chce na wakacjach wstawać o świcie :)
warwick Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 też kiedyś słyszałem takie opinie ,że można w łeb dostać ale kilku moich znajomych pojechało do Mielna ,chodzili z wykrywaczami i pies z kulawą nogą ich nie zaczepił - żyją i mają sie dobrze :) pozdr Piotr - warwick
Domino(*) Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 Witam!Mi też zdarzyło się parę razy wyjść z wykrywaczem na plaże i nikt mnie nie zaczepił,wręcz przeciwnie było wielkie zainteresowanie:))Jeden dziadek tylko się spytał czy mam już skarb hehe:)) Pzdr
Gość Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 ja byłem 10 dni w okolicach niechorza, jak mam doradzic to najlepiej wyjsc jak najwczesniej poki ludzie nie zaczną łazic i najlepiej tam gdzie duzo plażowiczów jest, wtedy zawsze jakis zegarek czy pare złotych sie wygrzebie, jednak najwazniejsze to dobre wyregulowanie sprzetu bo śmieci jest barzdo duzo.
Gość Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 panowie tak naprawde najlepiej to sie chodzi we wrześniu. cisza spokój pusta plaża cały dzień. a miejscowi starzy rybacy jeszcze coś podpowiedzą......tak łaziłem po plazy w piaskach na mierzeji. wypiłem sobie piwko na piachu ze starym rybakiem pogadałem i było fajnie.... ale metal to sie zachowuje słabiutko.. aa fajnym łopem był czteropak piwa z lata. ktos zakopał i zapomniał....
random Napisano 22 Lipiec 2003 Napisano 22 Lipiec 2003 W którym miejscu najlepiej machać na plaży? Zaraz przy wodzie, dalej trochę, czy może metodą andom" :) - trochę tu, trochę tam....?
SZZ Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Napisano 22 Lipiec 2003 Najlepiej podobno tam, gdzie masowo wylegują się plażowicze na materacach, ręcznikach, kocykach itp.Najlepsze efekty wg znajomego (który twierdzi, że zawsze przed śniadaniem był w stanie uzbierać w drobnej walucie conajmniej 20 zł) są podobno po gwałtownym deszczu, kiedy ludzie pośpiesznie ewakuują się z plaży.Pozdrawiam i życzę sukcesów:-) SZZ
Gość Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 HAHAHAHa.Badzmy szczerzy wobec siebie i nie gadajmy bajerow typu:chodzilem po plazy i znalazlem na piwo -hahah. Jestem szczery i powiem wam jak to jest. Wstaje o 4 i ide na plaze. znajduje troche kasy i nie jest to male piwo tylko dobry wieczor w dobrej dyskotece + laska. wieczorem robie to samo tyle ze na innej plazy. czyli z jednego dnia mopzna uzbierac troche naprawde dobrej kaski. Pierscionkow ktore sa na straganioe po 10 20 zeta mam tyle ze sam niedlugo taki stragan otworze. Tylko panowie i panie jest jeden warunek ze trzeba wcvzesnie wsatc i to bardzo wczesnie bo o 5 rano jest juz kilkau snmialkow chodzacych z piszczalkami i lepiej zajac sobvie dobre nmiejsce.Podam przyklad ze ostatnio w jednej tylko kupce lezalo 30 zeta po 5 zl. Wiadomo ze nikt nie bedzie sie chwalil swoimi osiagnieciami lecz plaze baltyku sa na prawde dluuugie a dokladne obejscie 200 metrow plazy to ok 3 godziny chodzenia. Pozdrawiam.
Gość Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Witam wszystkich,na początku lipca też byłem nad morzem(rejon Ustki)i chodziłem po plazy z wykrywaczem. Fakt,wstać najlepiej jak najwcześniej ok.4 wtedy jest spokój i pusto.Najwięcej bilonu było od połowy plaży(na szerokość) w kierunku wydm.W sumie najwięcej było PRLu (widać przede mną nikt nie chodził)i kapsli.A to kopanie" w piasku- samo miodzio.PozdrawiamNatan
hawk21 Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Metys to jak ty dajesz sobie rade z ta laska z dyskoteki skoro o 4 musisz być już na plaży a jeszcze trzeba sie wyspac ? :)))))
Gość Napisano 24 Lipiec 2003 Napisano 24 Lipiec 2003 Hahahah. Wieczor z laska byl tylko przykladem ile mozna zebrac. wlasnie wrocilem z plazy z pelna kieszenia ale wstalem o 3.30. A tak na marginesie to trzeba laske brac ze soba zeby ryla w piachu jak cos zapiszczy buhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.