Rado26 Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 Witam.Kilka zdjęć z rodzinnego albumu...Prosba do znawców tematu. Co to za formacja? Na zdjęciu brat mojej babci. Bardzo prosze o identyfikację.Rado26
Rado26 Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 A to już inny przodek.Również proszę o info. Z jakie okresu pochodzi mundur. I co to za odznaka...Za wszelkie informacje z góry dziękuję.Rado26
Rado26 Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam ponownie.Czy nikt z forumowiczów nie jest w stanie mi pomóc w sprawie tych zdjęć?Pzdr.Rado26
kolekcj Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Pierwszy mundur to błękitna armia. Ale tak czy siak żeby powiedzieć więcej trzeba by mieć lepsze skany. Na tych niestety niewiele widać.
Schrek Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 lepsze skany czapki i kołnierza po tym bedzie mozna sprawdzic co to jest.jelsi ma trefla na rogatywce to to jest pozny okres wojska wlkp. ale chyba raczej bedzie to faktycznie błekitna armia.Schrek
Kakazet Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 WitamNa pierwszych dwóch zdjęciach jest najprawdopodobniej szwoleżer 1 pułku szwoleżerów Armii Generała Hallera (o ile dobrze widzę na kołnierzu jest cyfra 1)Czy mógłbym prosić o przesłanie na mój adres mailowy lepszych skanów obu zdjęć wraz z rewersami, może uda się powiedzieć coś więcej.
Rado26 Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 Bardzo dziękuję za wszystkie informacje.Kolego Kakazet, zdjęcia podesłałem na maila ...Pzdr.Rado26
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.