Skocz do zawartości

las

Gość mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

A jak by tak na chybił-trafił pochodzić z wykrywaczem po swoim ulubionym lesie - niekoniecznie militaria - zakładając, że jak w każdym lesie coś się kiedyś działo /np. dawniej był to teren łowiecki, albo jakaś nieodkryta jeszcze osada itd./

Jak chodze po moim ulubionym lesie, to tylko szukajac grzybow. Niestety widze takie przerozne smieci, ze niezbyt mam ochote zabierac wykrywacz. Kiedys szukalem w swoim lesie w okopach. Pelen nadziei (obiecujace sygnaly) wyciagalem kolejne puszki, wiaderka, zakretki itp. Dalem sobie spokoj...

I to jrst twój największy błąd ! Straciłeś nadzieje ! Należy zawsze pamiętać że każdy poszukiwacz to zawsze romantyk !
Wierzyć mi się nie chce że nic nie możecie znależć?!...tylko śmieci i śmieci, co wy ludzie śmieciarze jesteście ??? ( osobiście nic nie mam do tej grupy społecznej wręcz przeciwnie, uważam że jest bardzo potrzebna !)Na koniec powiem wam tylko że ja jadąc do lasu rowerem znajduje monety z 1625 r. ukłon !

Bez przesady - kazdy sam okresla swoje zainteresowania, mozliwosci, wiedze i czas. Dla mnie akurat las, o ktorym pisalem nie przedstawia zbyt duzej wartosci i tyle. Sa tysiace innych miejsc, gdzie wolalbym szukac, a nie na wszystko mam czas. Co do mojego lasu, to ja nie stracilem nadziei, tylko nie chce mi sie tam nic szukac. Wiem, ze cos bym tam znalazl, bo wtedy jak szukalem to byly moje pierwsze dni z wykrywaczem i jak wiadomo nie mialem doswiadczenia. Moze kiedys tam jeszcze pojade...

A co do Twojej drogi do lasu, to chetnie bym sie z nia zapoznal...

Pozdrawiam i zycze owocnego weekendu majowego! (a ja juz za dwie godziny go zaczynam i to od razu poszukiwaniami!!! :-)))

Ja las w sasiedztwie domu przeszukuje trzeci rok-wlasnie zeby dotlenic i uciec sprzed monitora..
Przez poltora roku nic potem jakies naboje a w koncu doszlo do konkretnych znalezisk-tak ze nie ma co zalamywac....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie